courgette-aardappel pannenkoeken

courgette-aardappel pannenkoeken

dsc_3251

Jeeeej 🙂 De lagere dosering medicijnen voelt veel beter! Ik kan weer samenhangend denken en dus ook lekker eten produceren 😉 Mijn hoofd doet het weer min of meer! Gister hebben wij heerlijke sliptongetjes gegeten, ik ben de vriezer en de voorraadkast aan het leeg eten en dan kom je nog wel eens wat lekkers tegen 🙂 Geen nieuwe voorraad halen, dwingt je om creatief te zijn met de spullen die je nog hebt en ik had dus (alweer) zo’n enorme courgette liggen. Aardappels, uien en kaas heb ik altijd in huis en rösti is een van de dingen die ik heel graag eet. Dit keer werd het dus een variant met courgette. Omdat ik de courgette niet genoeg had uitgeknepen, werd het een beetje een natte bedoening (gister was ik nog niet helemaal helder 😉 ) Maar dit werd opgelost met wat bloem en een ei. Het resultaat is verrukkelijk! We hadden alleen zoveel tongetjes (thanks lieve va) dat we hier niet meer zoveel van op konden, dus vandaag bij de lunch ben ik een blij meisje.

Wat heb je nodig voor een hele berg (dit is zeker genoeg voor 4 personen)

  • 1 reuzecourgette
  • 1 grote ui
  • 4 middelgrote aardappels
  • 100 gram geraspte kaas
  • halve eetlepel zout
  • 3 eetlepels bloem
  • 1 groot ei of 2 kleintjes
  • 1 theelepel paprikapoeder (optioneel)
  • olie om in te bakken (als je een goede anti-aanbakpan hebt is dit niet nodig)

Hoe maak je het?

Rasp de courgette en de ui(huilen mag 😛 ) en meng met het zout. Doe de groenten in een zeef en laat een uurtje boven een schaal uitlekken. Het zout onttrekt vocht aan de groenten, waardoor het pannenkoekje stevig blijft. Na een uurtje knijp je zoveel mogelijk vocht uit de groente (wel echt goed doen, anders krijg je net als ik een natte flats).

Rasp in een ruime beslagkom de aardappel (ik heb niet de moeite genomen om ze te schillen ) en meng dit met de kaas en de uitgeknepen courgette en ui. Roer met een vork de bloem en het ei erdoor tot je een stevig soort beslag hebt, als je het lekker vind kan je er nog wat paprikapoeder in doen. Dit beslag laat je een kwartiertje staan.

Verhit in een koekenpan een klein drupje olie en bak op halfhoog vuur de pannenkoekjes. Dit doe je door een eetlepel beslag in de pan te doen en de hoopjes plat te drukken. Ik kon 3 pannenkoekjes per keer bakken. Bak tot de bovenkant droog is en draai ze dan om en bak de andere kant ook mooi goudbruin. Hou de pannenkoekjes die klaar zijn warm in de oven op 120 graden, zo kan de aardappel ook nog wat doorgaren.

Dit is een lekkere manier om kinderen (en jezelf ) meer groenten te laten eten. Door de kaas is het lekker hartig en smeuïg, ze bewaren goed in de vriezer, voor het geval je wat overhoud en zijn ook heerlijk bij de lunch!

Eet smakelijk!

5 gedachten over “courgette-aardappel pannenkoeken

    1. ja, heerlijk als je niet meer stoned rondloopt! italiaans stoofvlees staat nu te pruttelen 😉 en mijn huis is ook bijna weer netjes, ik ben gewoon trots op mezelf 😉

    1. nou zeg dat! ik begin me een beetje mens te voelen. Ik heb ook ineens weer energie om mijn huis op te ruimen 🙂 Genoten van je vrije dagje gister? je instastories zagen er gezellig uit 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: