To prik or not to prik

To prik or not to prik

Vaccineren tegen Covid19, iedereen heeft er een mening over!

Iedereen is ook van mening dat je de mening van iedereen moet delen… Zo slingeren de meningen je om de oren.

Van de meest idiote complottheoriën tot “vest je vertrouwen op de Heer”, ik hoor zelfs van mensen die denken dat ze ziek en onvruchtbaar worden als ze bij iemand in de buurt komen die inmiddels gevaccineerd is. Mensen die ineens dood neervallen, mensen die magnetisch worden en nog meer wilde verhalen.

Mijn conclusie is inmiddels dat de verdeeldheid en de hardheid het grootste probleem is geworden. Men wil van alles voor de ander bepalen, zonder te respecteren dat iedereen zijn eigen mening heeft. Dat ieder zijn eigen redenen heeft om bepaalde keuzes wel of niet te maken.

Een heel groot probleem zijn de mensen die niet in Corona geloven, vaak bedoelen ze dat ze niet achter de maatregelen staan maar roepen ze dat ze niet in het virus geloven. De maatregelen tegen het virus zijn echter anders dan het daadwerkelijke virus. De gevolgen van het virus verschillen ook per mens. De een word doodziek, de ander heeft een snotneus of zelfs geen klachten. De een is na 3 dagen weer beter, weer een ander moet maanden revalideren of houdt zelfs blijvende klachten.

De waarheid is dat het allemaal nog heel onzeker is wat dit vreemde, nieuwe virus allemaal veroorzaakt. Dat maakt dat ik er zeker niet te licht over denk! Want misschien krijg ik bij besmetting alleen een snotneus, maar misschien kan ik ook op de IC belanden. Wat me in ieder geval duidelijk is, is dat het herstel vaak langer duurt dan het ziek zijn zelf. Mensen die na een half jaar nog steeds aanvallen hebben van enorme vermoeidheid en benauwdheid.

Ik wil het risico in ieder geval niet opzoeken! Al geloof ik voor een groot deel niet in het nut van de maatregelen, ik hou absoluut rekening met het virus. Ik ben juist zo bang voor de mensen die het allemaal niet zo serieus nemen…zij kunnen in hun door Google onderbouwde mening, zomaar zorgen dat iemand anders wel doodziek word.

Daarom geloof ik persoonlijk dus wel in het nut van vaccineren…

In mijn nabije omgeving zijn inmiddels genoeg mensen gevaccineerd en de horrorverhalen over de gruwelijke bijwerkingen? Ik zie alleen wat spierpijn voorbij komen…

Uit het verleden hebben we geleerd dat vaccineren baat heeft gehad bij verschillende ziektes en virussen. Ook die vacccins waren ooit nieuw en in de testfase. Die vaccins werden waarschijnlijk ook eng gevonden door veel mensen.

To prik or not to prik? That’s the question…

Ik ben er uit, ik haal binnenkort mijn vaccinatie. Ik heb me goed ingelezen, ik geloof dat ik de juiste keuze maak.

Maar iedereen die het nog heel eng vind of het gewoon niet wil…mijn zegen heb je.

Zolang iedereen de keuze van de ander eens gaat respecteren is er een stuk minder strijd en verdeeldheid. Want het lijkt wel alsof de hele wereld boos is en moet schelden. Maar door boosheid en schelden is nog nooit een probleem opgelost…

Respect, verbinding, gesprek, degelijke informatie zoeken. Dat zal ons verder brengen en hopelijk kunnen we snel weer terug naar een vorm van normaal. Een wereld waarin we ons weer veilig voelen, waar minder angst word gevoeld en het leven weer geleefd kan worden.

Dit is het eerste en laatste wat ik schrijf over Covid19, ik heb me de hele tijd al stilgehouden. Iedereen vind iets en ik ook, maar niet alles wat ik vind is ook waar 😉 Dus laat ik het aan de wetenschappers over om er over te kletsen. Zij hebben er meer verstand van dan deze mama die met haar ADHD/ASS hoofd meer dan genoeg van alle prikkels heeft 😛

Bonsje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *