Help, ik word oud!

Help, ik word oud!

Nog precies 17 nachtjes slapen…dan word ik 36! Hoe jong ik me ook voel, de tijd tikt genadeloos door en ik ga het merken ook πŸ˜‰ Ik vertel jullie precies waarom ik voel dat ik oud word.

Afvallen:

Dat deed je vroeger gewoon eventjes, zodra je 5 kilo was aangekomen ging je 2 weken op streng dieet (lees:geen drank, koek en friet) en was die 5 kilo als sneeuw voor de zon verdwenen πŸ™‚ Tegenwoordig val ik met onsjes per week af terwijl ik zelden drink, nooit koek eet en eens in de week frietjes….Ik moet er echt hard voor werken.

ongewenste haargroei:

Waar ik vroeger gewoon lieve zachte donshaartjes op mijn gezicht had, moet ik nu dagelijks met een felle lamp en een loep voor de spiegel aan de slag met mijn pincet. Lieve zachte donshaartjes zijn er nog steeds maar steeds vaker ontdek ik zo’n ouwe mensen haar, zo’n rare harde heksenhaar op mijn kin!

Rimpels:

Zelf ben ik nog wel te spreken over mijn gladde huidje maar oudste stiefje liet me laatst op niet mis te verstane wijze merken dat ik de dans niet ontsprongen ben. Terwijl ze mijn oog make-up aan het doen was zei ze “jeetje, jou vel is wel slap en kreukelig hoor! Ik krijg helemaal geen strakke lijn.” Β Zit je dan met je zogenaamd gladde huidje…. Ook slaapkreukels in mijn vel zijn niet meer na 10 minuutjes weg getrokken, ze vereisen nu speciale behandeling πŸ˜‰

Mijn lijf:

Waar ik vroeger de borsten pront omhoog had staan en ze nog ergens onder mijn kin bivakkeerden, nu gaan mijn meisjes naar beneden kijken! Nooit meer shotjes, kopjes en bierglazen op mijn borsten kunnen balanceren πŸ˜‰ Ook mijn billen die vroeger leuk rond naar achteren stonden, zijn veranderd in rare vormeloze ouwe dames billen πŸ˜‰ Ze worden plat mensen! Ook dat had ik nooit verwacht… mijn hoofd is nog niet toe aan het grote verval πŸ˜‰

Uiterlijkheden:

Tot een paar jaar geleden was ik nog uren bezig om mijn look voor die dag klaar te krijgen. Full make up, anders ging ik de deur niet uit… tegenwoordig doe ik extra mijn best als ik lippenstift draag πŸ˜‰

Ik ben gesetteld:

Vroeger werd ik om 7 uur in de ochtend de kroeg uitgeveegd, ik woonde daar stiekem. Geen feestje werd er gemist! Tegenwoordig ben ik zielsgelukkig als ik samen met ’the Mr’ in onze onesie op de bank hang. Lekker onder een dekentje met een warme kop thee, series kijken en keihard lachen om elkaars scheten en boeren…. Ik doe ook minder mijn best, okselhaar is tegenwoordig niet meer vies als het nog stoppels zijn. Het scheren van lichaamshaar gebeurt alleen nog als ik ineens besef dat het al best lang geleden is!

Slapen:

Waar ik vroeger nachten door kon feesten zonder moe te worden, tegenwoordig vraag ik me om half 10 af of het al acceptabel is om naar bed te gaan? Uitslapen is ook zo’n dingetje…tegenwoordig ben ik om 8 uur echt wel wakker, waar ik vroeger om 2 uur ’s middags eens voor het eerst keek of het al ochtend was πŸ˜›

Kleding:

Vroeger… droeg ik alleen maar strings, nu draag ik bij voorkeur een ONDERBROEK. Β Kon ik op hakken van 10 centimeter de wereld rondlopen en kan ik daar nu alleen nog maar verlangend naar kijken, voor mij het liefst platte schoenen πŸ˜‰ En waar eerder zwart mijn favoriete kleur was, draag ik tegenwoordig alleen nog maar kleur! Net als nachthemden….droeg ik vroeger satijnen niemendalletjes, nu slaap ik lekker in mijn bloemetjesnachtpon πŸ˜‰

Seks:

Ik was een echt seksbeest mensen! Ik wou het elke dag wel, tegenwoordig hou ik me keurig aan het Nederlands gemiddelde en oh shocker… ik hou ook mijn sokken aan in bed πŸ˜›

Eten:

Vroeger kon ik ontbijten met een restje babi pangang van de vorige dag, nu maak ik groene smoothies…. Ik denk na over eten, krijg brandend maagzuur van te veel vet. Pizza en patat hangt direct aan mijn billen om ze nog erger aan de zwaartekracht toe te laten geven…. Ik eet voornamelijk gezond en eet maar 1 koekje in plaats van het pak leeg te eten…. Ik word oud….

Ik denk na over dingen:

Ik heb politieke standpunten…. Ik word steeds empathischer en milder, als vroeger iemand naar tegen me deed, was diegene gewoon stom. Als er nu iemand naar tegen me doet, vraag ik me af waarom die persoon zo doet? Wat er gebeurd is dat ze misschien haar dag niet heeft. Ik probeer niet meer mee te gaan in roddelen, waar ik me vroeger vaak gewoon in de roddel mee liet nemen. Nu weet ik dat ieder zijn eigen verhaal heeft. Ook in het contact met mijn stiefjes ga ik steeds meer op mijn moeder lijken, regelmatig hoor ik mijn moeder uit mijn mond komen πŸ˜‰

Kinderwens:

Waar ik door een botte arts nog naar huis werd gestuurd toen ik 30 was, met de woorden ” U hebt nog meer dan genoeg tijd”. Werd ik nu meteen ingepland voor IUI behandelingen….de tijd tikt als je 35 bent! Er is niet veel tijd meer tot je 40e πŸ˜‰

Relaties:

Ja, ook ik ben al eerder getrouwd geweest. Ik was geen schoon canvas meer toen ik ’the Mr’ tegenkwam. We hebben allebei onze rugzak vol ervaringen die soms leidt tot vreemde conflicten maar vaker voor een mild oordeel naar elkaar. We hebben geleerd van fouten….we zijn wijzer geworden.

Vroeger was alles beter:

Daar moest ik dus vroeger heel hard om lachen…. Gekke oude mensen! Nu hoor ik mezelf tegen de stiefjes zeggen: “wij moesten vroeger samen doen met de computer.” “Ga toch buiten spelen, dat deed ik vroeger ook.” “Vroeger, vroeger sprak je af met je vriendinnen, in plaats van alleen maar te appen.” Ja mensen, ik word oud!

Bijna 36…. Ik word nu echt volwassen πŸ˜‰

Bonsje

9 gedachten over “Help, ik word oud!

  1. Leuk omschreven Bonsje,

    Ik zal je toekomst een beetje spoilen: bij de 4 in de voorkant van je leeftijd, dan gaat de rollercoaster echt downhill ??

    Maar dan is je vermogen tot acceptatie, net als billen&buik ook veel groter.

    Liefs van Kiki.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *