taart zonder bakken met chocola, banaan en salted karamel

taart zonder bakken met chocola, banaan en salted karamel

Afgelopen weekend was mijn middelste stiefje Dayenne jarig, deze dame is alweer 11 geworden! Dayenne is een lief, wat onzeker meisje en kan maar moeilijk keuzes maken. Soms moet ze hier wat in gestimuleerd worden maar met deze taart kwam haar onzekerheid in keuzes maken wel goed uit πŸ˜‰ Ze wilde namelijk wel een bananentaart, een chocoladetaart en een karameltaart op haar verjaardag! (hoezo zoetekauw πŸ˜‰ ) Drie taarten leek mij een beetje te veel van het goede maar al deze smaakjes bij elkaar leverde dit makkelijke en verrukkelijke resultaat op. Ik heb een beetje vals gespeeld want ik heb de salted karamel niet zelf gemaakt maar kant en klaar uit een zakje van de supermarkt getrokken πŸ˜‰ Ik kan jullie vertellen dat ik daar geen spijt van heb! Ondanks dat ik zelf maar een hapje van de taart heb geproeft (ja, nog steeds op dieet πŸ˜› ) iedereen vond hem heerlijk!Β 

Wat heb je nodig voor een taart :

  • springvorm 24 cm
  • grote zak maltezers (300 gram min 2 maltezers die Michel al op had gegeten)
  • 50 gram boter (gesmolten)
  • 500 gram mascarpone
  • 100 ml slagroom
  • 3 eetlepels suiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 verpakking salted karamel taart en cakevulling van dr. Oetker
  • 3 bananen in plakjes

Hoe maak je het?

Supermakkelijk! Deze taart is echt geschikt voor luie, gemakszuchtige lekkerbekken zoals ik πŸ˜›

Bedek de bodem van je springvorm met een bakpapiertje, zo komt de taart straks makkelijk van je blik af πŸ˜‰

Maal de maltezers in de blender tot een grof poeder, meng dit met de gesmolten boter en druk stevig aan op de bodem van de springvorm. Zet even in de koelkast om op te stijven.

Klop de mascarpone samen met de slagroom, het vanille-extract en de suiker tot een romige en luchtige massa. Hiervoor gebruik ik wel de keukenmachine want met een garde kloppen word ik zo moe van πŸ˜‰ Schep dit luchtige dromige mengsel op de koekjesbodem en laat een uurtje in de koelkast opstijven.

Voor het serveren verdeel je de plakjes banaan over de taart en verdeel je de karamel over de plakjes banaan. De karamel is vrij stevig en zal dus niet snel van de taart lopen, wat ik wel fijn vind. Hij is wel vloeibaar genoeg om makkelijk uit te laten vloeien, wat ik met een blikje gecondenseerde melk niet snel voor elkaar krijg πŸ™‚ Ik vind dit dus een fijne supermarktvondst en omdat deze taart verre van gezond is maakt het me voor een keertje niet uit om een kant en klaar product te gebruiken πŸ˜‰ Je eet tenslotte niet elke dag taart…toch? πŸ˜›

Eet smakelijk en snoep met mate πŸ™‚

2 gedachten over “taart zonder bakken met chocola, banaan en salted karamel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: