Ijdelheid, uw naam is vrouw…

Ijdelheid, uw naam is vrouw…

‘Grooze!!!’ Ik hoor het ze nog roepen…

15 jaar was ik en ik had een nieuwe bikini waar ik inderdaad nogal trots op was. Grooze is een Urker uitspraak voor trots maar kan ook zoveel betekenen als: Arrogant en ijdel. In dit geval had het dus de negatieve lading arrogant en ijdel…

De meiden die me na riepen in het zwembad op Urk hebben het nog vrij lang volgehouden om me “grooze” na te roepen, regelmatig uitgebreid met opmerkingen over mijn haar dat mss niet goed zat en andere idiote zaken.

Ijdelheid was in ieder geval niet iets positiefs πŸ˜‰

Nu was ik verre van trots op mezelf, uiterst onzeker zelfs want… Puber, lang, bril, mager met een flinke boezem en ik droeg alleen maar rokken. Terwijl de norm toen was dat je een Levi’s 501 spijkerbroek met naveltruitje en Nike air Max droeg.

Laatst kwam ik een foto tegen van dat ‘grooze moatjen’ van 15 en ik was een beetje verdrietig voor haar. Want jeetje, wat was ik een mooie jonge vrouw! Ik had alle recht om ‘groos’ op mezelf te zijn maar ja, ijdel zijn is geen deugd πŸ˜‰

Inmiddels ben ik 40…

En trots op het feit dat ik ontzettend ijdel ben! Ik ben ontzettend ‘Groos’ op mijn eigen ijdelheid πŸ˜›

Ik vind het belangrijk om mooie kleren te dragen en laat me graag aankleden door mijn zus, want enige nuance is hier wel op zijn plek…ik ben niet heel erg modebewust πŸ˜‰

Ik ben 15 kilo afgevallen de laatste tijd en daar ben ik trots op! Niet omdat ik mezelf eerder niet mooi vond hoor, ik vond mezelf als dikkerd ook heel knap. Maar ik ben trots op de prestatie, ik kan weer in de reguliere maten shoppen. Ik zie trots zijn niet meer als een negatieve eigenschap en ijdelheid nog minder…

Sterker nog, ik ben trots op mijn ijdelheid…

Ik zie er fantastisch uit op mijn 40e, mijn huid heeft er nog nooit zo goed uitgezien sinds ik uit ijdelheid een heuse skincare routine volg. Driftig smeer ik ’s morgens en ’s avonds met allerlei serums, cremes en cleaners… Ja, ik ben zelfs zo ijdel dat ik dit alleen nog maar in het Engels kan zeggen want mijn kennis en inspiratie haal ik van allerlei dermatologen die actief zijn op Social media πŸ˜›

Toegegeven, mijn haar word een beetje grijs…maar het is lang en is leuk geknipt. Kleuren heb ik niet meer zoveel zin in, zo ijdel ben ik dan toch niet πŸ˜‰

Maar ik ben wel zo ijdel dat ik kilo’s make up heb en het ook weet te gebruiken. Dat ik het mezelf gun om naar de pedicure te gaan en mooie gellak op mijn teennagels heb. Om die dure retinol serum te smeren en dan ook mijn hals en decollete niet te vergeten.

Ik slik collageen en biotine supplementen om mijn huid nog langer jong te houden, ik ben inderdaad behoorlijk ijdel…

Ik twijfel zelfs regelmatig over een paar prikjes botox in die horizontale rimpel op mijn voorhoofd… Want hoe zonde is het dat er op mijn verder gladde gezicht dan een zo’n lijn zit?! πŸ˜‰ Maar mijn naasten zien de lijn niet dus ik wacht nog even…

Ook ben ik zo ijdel dat ik altijd een ontzettend hoge oma onderbroek draag. Door het afvallen krijg ik namelijk flapbillen en een hangbuik (hahaha echt waar!) en die moeten wel in bedwang worden gehouden om in zo’n leuke, hippe momjeans te passen πŸ˜‰

Dan hebben we het nog niet eens gehad over grote borsten en afvallen… Ik zal jullie de omschrijving maar besparen, daar ben ik veel te ijdel voor πŸ˜›

Ze hadden toch gelijk, die meiden van toen…

Ik ben hartstikke Groos! Maar zeer zeker niet arrogant πŸ˜‰

Ik ben er Groos op dat ik IJdel ben!

IJdelheid, uw naam is Bonsje….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *