Stoofvlees in robuuste tomatensaus

Stoofvlees in robuuste tomatensaus

dsc_3255

Wat had ik het gister koud! Inmiddels is het dus echt herfst, buiten schijnt vrolijk de zon maar er staat een koude wind. Terwijl ik normaal gesproken niet zo’n koukleum ben, lijkt het nu of de kou me in mijn botten zit! Ik bivakkeer onder een dekentje op de bank, met mijn dikste trui aan en sexy roze sokken. Tijd dus voor verwarmend eten, salades doen we nu even niet meer. We gaan lekker voor stoofgerechten en stamppotten, voedsel voor de ziel 🙂 Eten dat gezellig pruttelend je huis en hart verwarmd met haar heerlijke geuren. Doen jullie met me mee?

Dit gerecht maakt voldoende voor 4 personen, dus ik heb lekker nog wat ingevroren voor een luie dag 😉

Wat heb je nodig:

 • 700 gram stoofvlees (neem het vlees van je voorkeur, als er maar een lekker vetrandje aan zit)
 • 3 grote uien
 • 3 tenen knoflook
 • 3 grote winterpenen
 • 2 blikken tomatenblokjes
 • 1 blikje tomatenpuree
 • 2 laurierblaadjes
 • glas rode wijn
 • 1 eetlepel oregano
 • 1 eetlepel venkelzaad
 • peper en zout
 • olie om in te bakken

Hoe maak je het?

Pel de uien en de knoflook en snij deze in blokjes, de winterpenen schil je en snij je in plakjes. Ik had nog een halve chinese kool, die is er ook gewoon doorheen gegaan. Restjes kunnen altijd ergens gebruikt worden ;). Zet de groente even opzij en kruid het vlees met peper en zout.

Verhit in een gezellige sudderpan (ik heb zo’n mooie gietijzeren, die nog generaties mee gaat) de olie en bak het vlees rondom bruin. Haal het vlees uit de pan en zet even opzij.

Bak in het braadvet van het vlees, de uien en de knoflook even lekker aan. Doe er een snufje zout bij zodat ze niet te snel kleuren. Als dit lekker geurig is bak je de winterpeen ook even mee.

Zodra je groentjes wat zachter zijn bak je de tomaten puree en de kruiden mee tot het lekker gaat ruiken, ik kan niet uitleggen hoe het moet ruiken maar je weet het zodra het zover is. Blus af met de rode wijn en doe de tomatenblokjes uit blik erbij. Vul een blik met water en doe dit bij de saus in de pan. Nu mag je vlees er weer bij, breng zachtjes aan de kook en laat een paar uur pruttelen tot het gaar is. Controleer wel regelmatig of er nog genoeg vocht in de pan zit, het vlees moet onder staan.

Als het vlees gaar is, proef je of je saus op smaak is. Voeg eventueel nog wat peper en zout toe, zwarte peper is lekker warm van aroma en dat is belangrijk in dit stoofpotje. Als je saus te dun is naar je smaak kan je hem binden met wat maïzena.

Serveer met rijst, grove pasta of gewoon een gekookte aardappel.

Eet smakelijk!

5 gedachten over “Stoofvlees in robuuste tomatensaus

 1. hahaha hou instagram maar in de gaten, er komt vast nog een sexy outfit voorbij 😉 Ik vind het ook winter hoor! Ik hou niet van kou 🙁

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: