zomerkoninkjes salade met gebakken halloumi

zomerkoninkjes salade met gebakken halloumi

Heerlijk voor op warme dagen, deze makkelijke en snelle salade. Het zoute van halloumi met het zoete van de aardbeien is een geniale combinatie! Halloumi is een cypriotische kaas die niet snel smelt en dus ideaal is om te bakken of te grillen. de smaak lijkt een beetje op die van feta en het heeft een grappige elastische structuur. Als je het kauwt piept het tussen je kiezen, alleen daarom al is ‘the mr’ er compleet verslaafd aan. Ik kan hem altijd blij maken met halloumi 🙂 eerder was de kaas vrij slecht verkrijgbaar in nederland (bij de kaasboer betaalde ik 10 euro voor een pond!) Ik kocht het dus altijd in grote hoeveelheden in duitsland. Het blijft enorm lang goed in de koelkast, tegenwoordig is het steeds bekender in nederland en kan je het dus ook gewoon bij de appie in het kaasschap vinden 🙂

DSC_2719a

Wat heb je nodig:

  • 150 gram gemengde sla of rucola (ik vind rucolamix het lekkerst)
  • 400 gram aardbeien
  • 1 stuk halloumi (250 gram)
  • olijfolie
  • balsamicocreme
  • peper en zout

Hoe maak je het?

Snij de halloumi in plakjes van ongeveer een halve centimeter dik. Verhit een goede anti-aanbakpan en vet deze lichtjes in met wat olie. Bak de halloumi aan beide kanten tot het een mooi goudbruin korstje heeft. (het is goed als het makkelijk van de pan loslaat)

Snij de aardbeien doormidden en hussel samen met de sla en een drupje olijfolie tot dat alles een laagje heeft. Leg dit op het bord en bestrooi met iets versgemalen peper en wat zout. Hierbovenop leg je de warme plakjes halloumi. Maak het af met de balsamicocreme.

Halloumi is het lekkerst als het warm word gegeten, laat de salade dus niet staan en maak hem pas klaar als je echt wil gaan eten 😉 Gelukkig is het binnen 5 minuutjes gepiept om dit lekkers op tafel te krijgen. Ideaal voor na een lange warme stranddag (of werkdag ) dus. Het kan zo makkelijk zijn om gezond te eten 😛

Eet smakelijk!

7 gedachten over “zomerkoninkjes salade met gebakken halloumi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: