Kortgegrilde tonijn japanse stijl

Kortgegrilde tonijn japanse stijl

Gister ging ik met moe en zussen naar een ladiesnight in emmeloord. Dat was dus ook voor het eerst dat ‘The Mr’ alleen moest eten sinds we elkaar kennen 😉 Dat vond ik toch een beetje sneu voor hem (hij laat mij wel alleen eten hoor 😉 ) dus ik heb een bord vol lekkers voor hem gemaakt. Alle klassiekers die hij bij de japanner zo lekker vind heb ik hem voorgeschoteld. Volgens mij was hij er blij mee, want alles ging schoon op. Omdat ik wat later ging eten had ik na al dat gekook nog wel mooi tijd om mezelf even op te tutten met de nieuwe jurk die ik juist gistermiddag nog in de sale scoorde 🙂

DSC_2708a

Zoals jullie zien heb ik gemarineerde en geschroeide tonijn gemaakt, sobanoodles, gebakken champignons en zoetzure komkommer  gemaakt.

Wat heb je nodig voor 2 personen:

 • 250 gram tonijn van goede kwaliteit en 2 cm dik
 • 500 gram champignons
 • 1 komkommer (het recept voor de komkommer vind je terug in maart)
 • 1 bosje sobanoodles
 • zoute soyasaus
 • sake (gewoon bij xenos gekocht)
 • mirin (japanse rijstwijnazijn)
 • sesamolie
 • knoflook
 • gember (vers)
 • bruine suiker

Hoe maak je het?

Ik heb in de ochtend al de zoetzure komkommer klaargemaakt en de tonijn in de marinade gezet.

Voor de tonijn maak je een marinade van 2 eetlepels soyasaus, 2 eetlepels sake, 1 eetlepel mirin, een drupje sesamolie, een teentje knoflook wat je in heel dunne plakjes snijd en een cm gember in lucifertjes gesneden. Snij de tonijn in 2 stukken en leg in de marinade. Keer gedurende de dag regelmatig.

De noodles kook je volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar , spoel ze af met heet water en maak ze iets aan met een drupje sesamolie en een drupje soyasaus.

De champignons snij je doormidden en bak je in een hete pan met een klein drupje olie even stevig aan zodat ze een bruin korstje krijgen. Maak dan een prutje van 2 eetlepels soyasaus, een eetlepel sake en een eetlepel bruine suiker. Doe dit in de pan bij je champignons en bak mooi bruin tot de saus kleverig is en de paddenstoelen een laagje hebben. Roer wel regelmatig om en loop er niet bij weg, dit gaat snel.

Laat tijdens het bakken van je paddenstoelen een grillpan gloeiend heet worden. Als de pan begint te walmen haal je de tonijn uit de marinade en gril je deze aan alle kanten voor ongeveer 30 seconden. De tonijn zal dan een mooi schroeirandje krijgen maar in het midden nog heerlijk rauw zijn. Snij dit in hele dunne plakjes en leg mooi op het bord.

Hierbij geef je een schaaltje met wat soyasaus en wasabi voor als je van dippen houdt 🙂

Ik heb alleen de noodles op het bord erbij gelegd omdat ik niet wou dat alle smaakjes elkaar zouden raken. Gelukkig heb ik schaaltjes genoeg 😛

Hierna ben ik lekker wezen tutten om een fijne avond met mijn zussen en moeder te hebben. Daarover vertel ik jullie morgen meer want dat moet absolutely met jullie gedeeld worden!

Fijne dag en eet smakelijk allemaal!

3 gedachten over “Kortgegrilde tonijn japanse stijl

 1. Lieve Bonsje,

  Doe wat goed voelt. Wil je niet op de foto, dan moet je het niet doen. En depressie is heel heel erg. Het neemt je in bezit. Ik weet er alles van en ook, dat het weer goed kan komen! Echt. Het is hard werken. En alert blijven. Ik vind het knap dat je toch eruit bent gegaan. Go girl! 😉

  1. Ik zal ‘the mr’ vragen om een foto te maken 😉 ik ben niet zo blij met mijn lijf momenteel 😛 alles is zo rond…. Maar ik vind het zoooo’n mooie jurk! Ik ga er idd niet zo vaak uit, alle nieuwe dingen zijn eng… Was ik nog maar net zp spontaan als voor de grote depressie 🙁 maar ik werk er hard aan 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: