Zoetzure Komkommer

Zoetzure Komkommer

Een van mijn favoriete gerechten om te eten, is toch eigenlijk wel zoetzure komkommer. Ik vind dit simpele gerecht echt verslavend. Gelukkig is dit nou eens een eetverslaving waar ik niet dikker van ga worden. Het is super eenvoudig maar ik wil het toch met jullie delen. Vooral ook omdat het bij veel van mijn gerechten genoemd word 😉 Je kan het tot een week van te voren al klaarmaken en bewaren in een schone glazen pot, in de koelkast. Of je eet het dezelfde dag al, en je eet net als ik alles tot het laatste stukje op. Een kind kan de was doen 🙂

DSC_0822a

Wat heb je nodig:

  • Komkommer
  • Suiker
  • Azijn
  • Zwarte peper
  • Snuf zout
  • Eventueel rode peper in ringetjes, plakjes verse gember of wat curcuma

Hoe maak je het?

Schil de komkommer niet! De schil geeft een lekkere bite aan de salade en zo word het geen slappe hap. Was de komkommer en rasp of schaaf hem zoals je wil.( Ik kies er bij aziatisch eten meestal voor om er linten van te schaven).Op de foto hierboven heb ik er met de mandoline reepjes van gesneden.

Bestrooi de gesneden komkommer met de snuf zout, flink veel zwarte peper en 5 eetlepels suiker. Roer om en laat even staan. Je zal zien dat de komkommer flink vocht los laat. Nu voeg je de azijn toe, net zoveel eetlepels azijn als suiker, 5 eetlepels azijn dus 😉

Dit was het eigenlijk al 😀 je bent klaar! Laat het mininmaal een uur staan voordat je het eet, zo kunnen de smaken goed mengen. In een schone glazen pot, hou je het wel een week lekker in de koelkast.

Voor variatie in smaak kan je eens een rood pepertje in ringetjes toevoegen, of wat verse gember. Voor een mooie gele kleur vind ik het leuk om er een theelepel curcuma bij te doen. Dit doet niet veel voor de smaak. Curcuma is wel heel gezond en versterkt de ontstekingremmende werking van de komkommer. Curcuma kan voor de beste werking het best gegeten worden in combinatie met zwarte peper. (zo, ook nog een stukje info vandaag 😉 )

Eet smakelijk!

%d bloggers liken dit: