Hete kip

Hete kip

DSC_2919

Deze malse hete kip is een feestje op het bord en in je mond. Net heet genoeg om het spannend te maken maar zoet genoeg om je te pleasen. Niet heet genoeg om van te gaan zweten maar warm genoeg om plezierig te zijn…. Ik kan natuurlijk nog veel meer complimentjes over dit kippetje geven, maar ik stel voor dat jullie het zelf gaan proberen 😉

Wat heb je nodig:

  • 300 gram kipdijfilet
  • 250 gram champignons
  • 1 teen knoflook
  • 1 halve eetlepel sambal
  • 2 eetlepels tomatenketchup
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • drupje olie om in te bakken

Hoe maak je het?

Snij de kip in kleine blokjes en de champignons in halfjes.

Verhit een grote koekenpan op het vuur, zodra deze heet is doe je er een drupje olie en de kip bij. Laat de kip stevig bakken, het moet echt een korstje krijgen! Zodra het bruin gaat kleuren pers je het teentje knoflook erboven uit en doe je de champignons erbij. Roer even om.

Bak nu de sambal mee en roer tot alles een beetje sambal mee krijgt. Dan doe je de tomatenketchup en de ketjap manis erbij. Roer om en laat inkoken/bakken tot alle vocht verdampt is en de kip kleverig en bruin is.

Lekker met gekookte spersieboontjes en zoetzure komkommer .

Een makkelijke maaltijd op de woensdag waarmee je lekker snel klaar bent 😉

Eet smakelijk!

4 gedachten over “Hete kip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *