Stoere kipvleugels

Stoere kipvleugels

Vandaag een receptje voor superstoere kipvleugels 🙂 Deze kipjes zijn zo stoer omdat ze hebben gezwommen in Islay Whisky 😉  Deze whisky staat bekend om zijn rokerig, zilte smaak en geur. Wij zijn echte whisky-lovers, vandaar ook dat ik er graag eens mee kook. Mannen eten graag echt vlees met echte botten, dussss kipvleugeltjes moet voldoen 😉 Een stoer gerecht voor ‘Echte mannen met haar op hun kin’ . Dit gerecht is ook fantastisch voor op de barbecue. Dat maakt de kip nog net iets stoerder 😛

DSC_1661a

Wat heb je nodig:

  • ongeveer 10 kipvleugels (van die dubbele)
  • 300 ml cola
  • 150 ml whisky
  • 1 eetlepel zout
  • 1 eetlepel honing
  • 2 eetlepels barbecuesaus (welke je lekker vind)
  • 1 theelepel knoflookpoeder (normaal gebruik ik verse knoflook maar ik kan nog geen knoflookteentje persen momenteel)

Hoe maak je het?

Begin lekker een dagje van tevoren, zo kan je kip lekker lang zwemmen. Door de cola zal het vlees super zacht worden en alle smaken kunnen goed intrekken.

Meng alle ingrediënten voor de marinade en leg de kip er in, zet de schaal terug in de koelkast voor minimaal een uur maar een dagje is nog beter. Draai de kip regelmatig even in de marinade.

Als je het gaat klaarmaken begin je ook ruim op tijd. Je kookt de kip in de marinade ongeveer 20 minuten voor, en daarna ga je de kipjes pas grillen.

Dussss mik de kip met marinade en al in een pan en breng aan de kook. Kook dit voor ongeveer 20 minuten tot de kip gaar en zacht is. Verwarm nu de grill voor op 200 graden of maak de barbecue klaar voor gebruik.

Laat de marinade inkoken tot het wat dikker is, hiermee kan je de kip tijdens het grillen lekker insmeren.

Leg de kipjes op een ovenplaat of de barbecue en grill tot ze lekker knapperig zijn. Tijdens het grillen smeer je ze een paar keer in met de marinade.

Heerlijk met Zoetzure Komkommer of Bonsje’s Coleslaw en gepofte aardappels.

Eet smakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: