Rabarber-Aardbei compote

Rabarber-Aardbei compote

Het is er weer! Rabarber… die mooie rozige stengels met de typische zurige smaak. Ik vind het heerlijk! Michel vond het gruwelijk smerig, hij had het vroeger eens gegeten en wilde niet eens meer proeven! Totdat we vorig jaar bij een leuk restaurantje in Blokzijl een compote kregen die hij zo lekker vond…. dat bleek dus rabarbercompote met aardbei te zijn 😉 Deze combi werkt dus wel voor hem en ik heb mijn best gedaan om hier zelf iets van te maken 🙂 Zo kan ik toch genieten van mijn rabarber en het grappige gevoel dat mijn tanden helemaal stroef voelen na het eten. Het is een heerlijk frisse compote geworden, die helemaal super smaakt bij roomijs of yoghurt en ik denk dat ik het ook wel bij mijn karbonade lust 😉

DSC_1636a

Wat heb je nodig:

  • 500 gram rabarber
  • 400 gram aardbeien
  • 100 gram suiker
  • 2 theelepels vanille-extract

Hoe maak je het?

Was de rabarber goed en snij in stukjes van ongeveer een centimeter breed. Haal de groene kroontjes van de aardbeien en was deze ook even. Doe alles bij elkaar in een pan en laat dit aan de kook komen. Je hoeft geen extra water toe te voegen, dit komt voldoende uit de rabarber en aardbeien zelf. Als het kookt zet je het vuur laag en laat je het 20 minuutjes zachtjes op doorkoken. Na 20 minuten roer je het even door. Is je compote heel dun, bind het dan nog even met wat aardappelzetmeel of maïzena. Zet je vuur uit en eet de compote warm of laat het afkoelen en eet het als toetje 🙂

Eet smakelijk!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *