Lentestamppotje met Postelein

Lentestamppotje met Postelein

Veel mensen trekken een heel vies gezicht als je het hebt over postelein, ze herinneren het zich vast van vroeger 🙂 Heerlijk zure kapotgekookte groene snot kregen ze op hun bord 😉 Postelein is wel heeeeel erg gezond! Het bevat voor bladgroenten veel Omega-3 vetzuren en vitamines en mineralen, ook werkt het koortsverlagend en helpt het bij ontstekingen van de urinewegen en bij brandend maagzuur. Best de moeite waard om te eten dus! Maar omdat mijn hubby ook niet van gekookte groene blaadjes houdt heb ik er een lekker stamppotje mee gemaakt. De postelein blijft dan gewoon lekker knapperig en fris en zelfs het puberkind at met smaak haar bordje leeg!

DSC_1625a

Wat heb je nodig voor 4 personen:

  • 1 kilo aardappels
  • 250 gram postelein
  • 3 tomaten in blokjes gesneden
  • 50 gram uitgebakken spekjes
  • 50 gram geraspte kaas
  • 1 bol mozzarella in blokjes
  • 300 ml melk
  • 1 bouillonblokje

Hoe maak je het?

Schil de aardappels en spoel deze schoon. Zet de aardappels op met ruim water en breng aan de kook, laat koken tot je ze goed in kan prikken of tot ze uit elkaar beginnen te vallen. Als de aardappels gaar zijn giet je ze af en doe je de melk erbij, laat die even op een laag vuurtje mee warmen samen met het verkruimelde bouillonblokje. Stamp dan tot een mooie puree. Is de puree niet smeuïg genoeg doe er dan nog wat warme melk door.

Was de postelein en snij het een beetje kleiner. Roer nu de postelein met de tomaten, de spekjes en de kaas door de aardappelpuree en je bent klaar om op te scheppen. Het is ook lekker om er nog een lente uitje in ringetjes door te stampen.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: