Bami ketjap

Bami ketjap

Gister had ik een heftig dagje, veel pijn, heftige behandeling en daarna compleet gesloopt op de bank. Eigenlijk had ik geen zin om te koken maar omdat ‘the Mr’ wat moeite krijgt om de kilo’s er af te houden in deze vreterige maand, besloot ik om toch maar iets gezonds op tafel te toveren. Met het minimale beetje inspiratie wat ik had maakte ik met alle restjes die ik nog in de kast had deze bami en postte een foto’tje op instagram (hey, ik blijf een foodie πŸ˜‰ ) en facebook. Wat ik absoluut niet verwacht had van een (in mijn ogen) bord poep…..iedereen reageerde enthousiast! Daarom krijgen jullie vandaag het receptje van deze ‘dondermaarinelkaar’ maaltijd πŸ˜‰ inclusief superslechte foto!

Wat heb je nodig voor 2 personen:

 • 200 gram hamlapjes of kipfilet in kleine blokjes
 • 500 gram roerbakgroenten (ik had prei, champignons en paprika)
 • 1 dikke teen knoflook
 • 2 cm verse gember (gedroogde gember haalt het niet qua smaak)
 • 1 theelepel trassi (gefermenteerde garnalenpasta)
 • 1 theelepel sambal
 • 1 eetlepel aardappelzetmeel
 • 1 eetlepel limoensap of citroensap
 • 100 ml zoete ketjap
 • 300 gram gekookte bami
 • 2 eetlepels wokolie

Hoe maak je het?

Rasp op een fijne rasp de knoflook en de gember en meng dit met de olie en het vlees, laat even marineren.

Verhit nu een wok op hoog vuur en bak het vlees snel rondom bruin. Voeg de trassi en de sambal toe en wok de groenten snel mee.

Doe de ketjap erdoor, maak een papje van het aardappelzetmeel met het citroensap en roer dat door de ketjapsaus, laat heel even binden door het een minuutje te koken en roer dan de gekookte bami door je prutje. Laat niet te lang doorkoken, dan krijg je slappe snot op je bord en dat is vies!

Dus zodra het allemaal warm en gemengd is ga je gewoon eten πŸ˜‰ Schep een grote berg comfortvoer op je bord en geniet. Ik serveerde er nogΒ zoetzure komkommerΒ bij om wat extra groentjes binnen te krijgen.

Eet smakelijk!

8 gedachten over “Bami ketjap

  1. Echt he πŸ™‚ Verrassend genoeg werd mijn bord poep door heel veel mensen lekker gevonden πŸ˜‰ Voor mij iets wat ik snel in elkaar flans omdat ik geen zin heb om te koken….

  1. Gister nog steeds een drama, de hele dag op de bank gehangen. Vandaag sleep ik mezelf overeind, er staat namelijk een leuk dagje met mijn liefste Hannah gepland πŸ™‚ Straks haal ik haar uit school en mag ik een middagje de liefste tante uithangen πŸ˜‰ Daar zeg ik geen nee tegen, quality time met mijn grootste liefde heb ik niet zo vaak πŸ™‚

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: