Bananencake met chocoganache

Bananencake met chocoganache

Dit is gewoon de lekkerste bananencake ooit! Ik heb het originele recept van smulweb gepikt, het is een thais bananenbrood. Ik heb het receptje al vaak gemaakt, meerdere malen aangepast en het laat me echt nooit in de steek 🙂 Altijd supersmeuïg, zacht, zoet en bevredigend. Deze bananencake is absoluut niet gezond! Hij staat stijf van de suiker en witmeel maar voor een enkele keer moet dat kunnen vind ik 😉 Als je heel makkelijk iets lekkers uit de oven wil toveren, moet je zeker voor dit recept kiezen!

Wat heb je nodig:

 • 300 gram suiker
 • merg van een vanillestokje
 • 3 eetlepels room
 • 1 volle theelepel azijn
 • 3 eieren
 • 50 gram boter
 • 1 volle theelepel baking soda
 • snuf zout
 • 2 eetlepels pindakaas (liefst met stukjes)
 • 210 gram bloem
 • 2 superrijpe bananen
 • 150 gram donkere chocola
 • 100 ml room

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Meng de room met de azijn en laat even staan.

Vet een groot cakeblik in en leg er een bakpapiertje in.

Nu komt het makkelijkste, het maken van het cakebeslag 🙂 Ik gebruik hiervoor de keukenmachine en mik alles er in 1 keer in, dan laat ik het draaien tot een egaal beslag dat ik in het cakeblik kiep.

Heb je nou geen keukenmachine, prak dan eerst de bananen. Klop met de mixer de boter met de eieren en de suiker los en romig. Doe dan de geprakte bananen erbij en klop dit even door. Hierbij doe je de bloem met het zout en de baking soda, mix tot een glad beslag. Nu mag het vanillemerg er door samen met de pindakaas en de aangezuurde room. Mix nog even op lage stand tot alles goed gemengd is en doe het dan over in je cakeblik.

Bak de cake op het rooster iets onder het midden van de oven. Hij heeft vrij lang nodig om gaar te worden, dus als de bovenkant te donker word, dek je de cake even af met wat aluminium folie. Bak de cake in ongeveer 75 minuten gaar, hij is goed als een prikker er droog weer uit komt.

Laat de cake op een rekje afkoelen.

Voor de chocoladeganache breng je de room aan de kook, daarna zet je het vuur uit. Breek de chocolade in stukjes en laat dit smelten in de warme room. Laat het iets afkoelen (het moet nog wel vloeibaar zijn) en bedruip de cake met dit verrukkelijke goedje.

Smullen geblazen!

2 gedachten over “Bananencake met chocoganache

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: