Appel plaat cake

Appel plaat cake

Omdat ‘the Mr’ laatst wisselde van opdrachtgever moest hij een laatste dag werken in Almelo. Voortaan gaat hij lekker dichtbij aan het werk, in Zwolle. Nu bedraagt de reistijd een half uur, van deur tot deur. Dat betekent voor ons meer vrije tijd en tijd samen maar ook dat hij op die laatste dag moest trakteren πŸ˜‰ Omdat ik die week al ontzettend dure boodschappen had gedaan vanwege de verjaardag van Dayenne, wilde ik iets maken met de dingen die ik eigenlijk al in huis had (ik heb altijd ruime voorraad in huis hoor πŸ˜‰ ). Bananen en appels heb ik altijd in huis, plus alle soorten meel die je kan bedenken. Ik besloot dus om eenΒ bananencakeΒ te maken en een appelcake. Michel stuurde me deze foto door, dus daar moeten jullie het mee doen πŸ˜‰ Ik heb zelf natuurlijk niet geproefd maar wel vernomen dat de appelcake zo’n succes was dat het bakpapiertje is afgelikt…. Dat moet dus wel lekker zijn πŸ˜‰ Daarom dit hele makkelijke recept voor jullie, want als ik op dieet ben, hoeft de rest van de wereld niet op dieet πŸ˜‰

Wat heb je nodig:

  • 400 gram zelfrijzend bakmeel
  • 200 gram suiker
  • 4 grote eieren
  • 250 ml zonnebloemolie
  • 250 ml melk
  • zakje vanillesuiker
  • snuf zout (kwart theelepel)
  • nog een theelepeltje bakpoeder (ik vertrouw nooit op zelfrijzend meel)
  • 4 hard zure appels (goudreinet of granny smith)
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 eetlepels poedersuiker

Hoe maak je het?

Verwarm je oven voor op 160 graden.

Meng het meel met de suiker, het zout, het bakpoeder en de vanillesuiker in een grote kom.

Kluts in een andere kom de eieren los met de melk en de olie.

Roer het natte mengsel met behulp van een spatel door het droge mengsel tot het allemaal goed gemengd is, een klein klontje hier en daar maakt niet heel veel uit πŸ™‚ Ik hou van makkelijk…

Vet een bakplaat in (ik zweer bij mijn mooie ikea bakplaat, deze is 38 bij 26 cm) en leg hier een bakpapiertje in. Giet hier het cakebeslag in.

Schil de appels en snij in partjes die je weer in plakjes snijdt. Verdeel de appel over het cakebeslag en schuif de hele plaat in het midden van de oven.

Bak op een rooster in ongeveer 40 minuten gaar en goudbruin. De cake is klaar wanneer een prikker er droog uitkomt…dat wisten jullie vast nog wel πŸ˜‰ Als de cake nog niet gaar is, verleng dan de baktijd met 5 minuten tot hij wel gaar is.

Meng wat kaneel met poedersuiker en doe in een zeefje. Bestrooi de nog warme cake met de kaneelsuiker en laat afkoelen of eet hem lauwwarm met een bolletje ijs πŸ™‚

Eet smakelijk maar snoep met mate πŸ˜‰

Bonsje.

3 gedachten over “Appel plaat cake

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: