zomerse broodpudding met aardbei en witte chocola.

zomerse broodpudding met aardbei en witte chocola.

DSC_2730a

Van restjes brood die niet meer lekker vers zijn maak ik graag wentelteefjes. Omdat wentelteefjes natuurlijk in de koekenpan gebakken worden met boter en de hele mikmak, zijn het best dikmakers (vooral omdat je niet maar een boterhammetje neemt 😉 ) Het hele recept bestaat eigenlijk gewoon uit oud brood, dat word geweekt in geklutst ei en wat melk….dat kan natuurlijk ook gewoon in de oven worden klaargemaakt en dan noemen we het gewoon broodpudding 😀 We leuken het op met aardbeien en witte chocola en dan heb je een heerlijk verwenontbijt. Eigenlijk gewoon bammetjes met aardbeitjes en hagelslag maar dan leuker!

Wat heb je nodig:

  • 8 boterhammen (wit, bruin of volkoren )
  • 2 eitjes
  • 100 ml melk
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 200 gram aardbeien
  • 30 gram witte chocola in stukjes gehakt
  • 1 eetlepel suiker om de broodpudding te bestrooien
  • drupje olie voor het invetten van je ovenschaal

Hoe maak je het?

Verwarm je oven voor op 160 graden.

Vet een ovenschaal in en snij de boterhammen in stukken. Deze stukken brood leg je in de ovenschaal.

Kluts de eitjes met de melk en het vanille-extract en giet dit mengsel over het brood. Laat even lekker weken en zorg dat al het brood lekker soppig is.

Snij de aardbeien doormidden en leg deze op het geweekte brood. Hier over doe je ook de stukjes witte chocola. Bestrooi nog even met de eetlepel suiker en schuif de schaal dan in de oven. Bak in ongeveer 20 a 25 minuten mooi gaar en bruin.

Het kan zo makkelijk zijn om je liefjes blij te maken 😉

Eet smakelijk!

2 gedachten over “zomerse broodpudding met aardbei en witte chocola.

  1. Oh wat een leuke variatie! Ik maak ‘m ook altijd met oud brood, en dan kaneel en rozijnen erdoor. Alleen dan niet in de oven, maar stomen in een ijzeren puddingvorm in kokend water. Te lekker gewoon! Ik ga deze ook proberen ^^

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: