knoflookchampignons

knoflookchampignons

Wij zijn dol op tapas, als we tapas eten wil ik ook altijd knoflookchampigons. Heerlijk die stevige, vlezige smaak van de champignons met het pittig zoete van de knoflook. Stinken zitten wij niet zo mee, als je het samen eet merk je er niks van 😉 Voor pasen maken wij ook allemaal verschillende hapjes klaar, een soort buffetje…samen met de zusjes van den Berg. Misschien maak ik deze knoflookchampignons ook, wij hebben er gister in ieder geval van gesmuld tijdens ons vleesloze dagje 🙂

Wat heb je nodig:

  • 400 gram champignons
  • 2 tenen knoflook
  • 5 eetlepels olijfolie om in te bakken
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • tijm naar smaak (ik gebruik verse citroentijm, heerlijk geurig)
  • zout en peper

Hoe maak je het?

Je ziet het al, zoveel ingrediënten heb je niet nodig voor een goed bord vol heerlijkheid. Als je dit als tapashapje doet heb je voor 8 personen wel genoeg (ik neem aan dat dit dan niet de enige hap is die je serveert 😉 ).

Snij het steeltje van de champignons, als je ze te groot vind kan je ze nog doormidden of in vieren snijden, ik hou van een volle mond dus ik laat ze gewoon heel.

Verwarm in een ruime pan de olie en bak de champignons daar in. Ik doe de knoflook er pas na de paddenstoeltjes in omdat ik er een ster in ben om knoflook aan te laten branden….. Dus, eerst de champignons in de warme olie en dan de knoflookteentjes erboven persen.Rits de blaadjes van de tijm en doe deze er ook bij. Bak dit voor ongeveer 5 minuten onder voortdurend omscheppen op hoog vuur tot alle olie opgenomen is door de champignons.

Daarna zet je het vuur laag en doe je de deksel op de pan. Wacht tot de champignons hun vocht los hebben gelaten (ongeveer 10 minuten). Doe dan de balsamico azijn erbij en zet het vuur weer hoog. Bak de champignons onder voortdurend omscheppen tot het vocht verdampt is.

Nu zijn ze klaar om te serveren. Ze zijn zowel koud als warm heel lekker, wil je ze koud serveren dan kan je er nog wat parmezaanse kaas doorscheppen als ze al zijn afgekoeld.

De rest wat op het bord ligt is: knolserderijpuree en gegrilde paprika salade met feta 🙂

Eet smakelijk!

3 gedachten over “knoflookchampignons

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: