Dingen die ik als wensmoeder niet hoef te horen

Dingen die ik als wensmoeder niet hoef te horen

28 April hebben wij weer een afspraak bij de fertiliteitsarts, daar krijgen we de uitslag van de fertiloscopie te horen en praten we verder over het behandelplan. Het duurt mij allemaal veel te lang πŸ˜‰ Ik was het liefst vorig jaar al zwanger geraakt! Al 10 jaar heb ik de wens om moeder te worden en ben ik daar heel actief mee bezig. Als een zwangerschap uitblijft heeft je omgeving daar heel wat wijsheden over te vertellen. Ik kan jullie vertellen dat dat lang niet altijd op prijs word gesteld. Ik zit niet te wachten op ‘grappige’ opmerkingen en vage adviezen. Waar ik wel op zit te wachten is begrip, een luisterend oor, een arm om je schouder en weten dat je je verdriet mag uiten. Want dat is wat ik ben: verdrietig, wanhopig soms en vol verlangen. Soms moedeloos en soms vol vechtlust….. De dingen die je dan liever niet hoort wil ik jullie wel vertellen. Please mensen, let alsjeblieft een beetje op wat je zegt tegen een vrouw die niet zomaar zwanger word!

  • Misschien heeft God een ander plan met jou.

Dat is echt een opmerking waar ik pisnijdig van word! Waarom zou Hij mij geen kind gunnen en iemand die zuipt, rookt en alles doet wat slecht is in de wereld wel?! Ik weet niet welk plan God met mij heeft maar ik weet dat ik moeder wil worden! Ik geloof niet dat Hij zoveel lol zou hebben in mijn verdriet omdat er een ander plan met mij zou zijn….

  • Geduld.

Euh…. is 10 jaar niet lang genoeg? Ik zie meiden van 23 die 4 maanden gestopt zijn met de pil volledig in paniek raken als ze ongesteld worden….. Meiden! ik ben 36 en al 10 jaar bezig! Stop met zeggen dat ik geduld moet hebben.

  • Je moet er niet zoveel mee bezig zijn, probeer te ontspannen.

Hoe kan je niet bezig zijn met iets dat zo belangrijk voor je is?! Het is makkelijk praten als je zelf wel zwanger kan raken zonder hulp. Bedenk even bij jezelf hoe belangrijk jou kinderen voor je zijn en verplaats je dan eens in mijn situatie πŸ˜‰ Er bestaat niet zoiets als ‘er teveel mee bezig zijn’. Zodra je een ziekenhuistraject instapt beheerst dit je leven. Stress is geen factor waardoor het niet zou lukken, hormoonwaardes, een ongezonde levensstijl en depressie en medicijngebruik overigens wel. Dat is de reden dat ik zo fanatiek heb gekozen voor een gezond leven, als ik dat niet op kan brengen mag ik ook niet klagen toch?

  • Ga lekker op vakantie en seks veel…

Vakantie… ja daar dromen wij ook van πŸ˜‰ Jammer genoeg zitten wij in een bepaalde financiele situatie dat vakantie een onbetaalbare luxe is. Trouwens… seksen kunnen wij thuis ook prima πŸ˜› Ik heb trouwens de geniale afwijking om elke vakantie ongesteld te worden… mijn baarmoeder kan dus ook niet tegen onbekende omgeving πŸ˜‰

  • Het is niet altijd rozengeur en maneschijn om kinderen te hebben.

Echt niet? Waarom loop jij nu voor de derde keer met een dikke buik dan? Zoveel vrouwen die dit tegen mij zeggen en vervolgens op een roze zwangere wolk gaan lopen…. Ik ben inmiddels volwassen en stiefmoeder, ik weet dat het niet altijd romantisch is… Ik ga om met een puber, een beginnende puber en een eigenwijze 9 jarige…Dat gaat me trouwens prima af! Ik ga voor mijn stiefdochters door het vuur, al kan ik ze echt wel eens achter het behang plakken en ben ik bekaf als ze een zeurdag hebben πŸ˜‰ De leeftijd dat ik alleen roze kleertjes en glitterschoentjes zie ben ik al lang ontgroeid πŸ˜‰ Ik weet dat kinderen poepen, nachten lang doorjanken en veel zorgen geven…dat houdt jullie ook niet tegen toch?

  • Je moet om de dag seks hebben…

Hier kan ik kort over zijn: Je hebt maar 1 keer per maand een eisprong, dat geeft je een venster van ongeveer 4 dagen waarin je zwanger kan raken. Ja, wij doen het op de juiste momenten maar om de dag? Sommige mensen zijn blijkbaar nooit moe, ziek of hebben ergens pijn πŸ˜‰ Ik heb niets te klagen maar wij slapen graag πŸ˜‰

  • Zwanger zijn is niet leuk.

Ja, in het geval van mijn zusjes geloof ik dat direct! Ik teken er ook niet voor om 9 maanden misselijk te zijn. Toch wil ik het ook meemaken, leven voelen in je buik. Doen waar ik als vrouw voor ben gemaakt… Moeder worden!

  • Ik ben jaloers op jou vrijheid, jij kan alles doen wat je wil.

Ik ben jaloers op jou kind…. ik zou mijn vrijheid daar elk moment voor opgeven!

  • Zal ik het even met je doen? (van mannen)

Nee dank je, mijn eigen echtgenoot heeft zich ruimschoots bewezen met zijn 3 dochters. Overigens mankeer ik ook niets waardoor het niet zou kunnen lukken. We hebben gewoon pech! Mannen kunnen hier ongelooflijk grof in zijn…..

  • Als ik alles over mocht doen, begon ik er niet aan.

Ik heb zelf ook dingen die ik nooit over zou doen maar ik geloof geen moment dat jullie je kind zouden kunnen missen.

  • Kinderen kosten geld hoor.

Ja, daar zijn we ons van bewust…. We betalen maandelijks een fiks bedrag aan kinderalimentatie πŸ˜‰

  • Ik ken iemand die het opgaf en meteen zwanger raakte/mijn vriendin werd na 12 jaar spontaan zwanger.

Fijn voor die mensen, zo’n groot wonder! Ik heb geprobeerd om het op te geven, 3 jaar lang hebben wij weinig tot niets gedaan om zwanger te raken. Hebben we geaccepteerd dat dit ons leven is, waren wij ook gelukkig! Maar het is nog niet klaar, ik heb nog tijd en dus nog hoop! Ja, dan ga ik naar de fertiliteitsafdeling, dan gaan we het met hulp proberen. Ik geef het in ieder geval nog niet op om achteraf spijt te hebben van verloren kansen.

Dit zijn er zo een paar waar ik tegen aan ben gelopen. Altijd van mensen die zelf kinderen hebben en hun kinderen voor geen geld of goud ter wereld zouden kunnen missen. Ik wil dit gevoel ook kennen, als jullie diep in jezelf zouden kijken snap je dat best πŸ˜‰ Maak dan geen opmerkingen die niet helpen, of mijn verdriet juist groter maken. Sta naast me, steun me, doe niet raar over je eigen zwangerschap… ik gun het je! Laat me huilen als ik dat nodig heb….Huilen is niet eng, tranen wassen de ziel πŸ™‚ Daarna ga ik weer fris en fruitig, met rode ogen en een dappere glimlach door.

Hopelijk word mijn grootste wens werkelijkheid. Als dat niet zo is…laat me dan verdrietig zijn.

Bonsje.

18 gedachten over “Dingen die ik als wensmoeder niet hoef te horen

  1. Ugh mensen zijn soms zo verschrikkelijk. En beseffen niet hoe pijn ze iemand kunnen doen. Dat is blijkbaar niet anders als je wensmoeder bent of geen kiddies wenst πŸ˜‰

    Maarre, het is jullie zo gegund hoor! Als het zover is mogen Jonna en ik wel op kraamvisite komen toch? πŸ˜‰

  2. Oh, mensen kunnen zo idioot doen, soms!
    Dat ‘probeer er niet te veel mee bezig te zijn….’
    Argh!

    Ps: ik heb dezelfde afwijking op vakantie – hahahahaha

  3. Ik begrijp je helemaal, maar mensen houden er nu eenmaal niet van om met hun mond vol tanden te staan en willen altijd iets (doms) zeggen. (En als het dan toch lukt om zwanger te worden, dan krijg je zo’n trotse opmerking van ‘ik zei toch dat het zou lukken’… ?) Je kan je alleen maar troosten met de gedachte dat het “goed bedoeld” is. Ik hoop dat je genoeg schouders krijgt om op te huilen en anders biedt ik je mijn digitale schouder ook nog eens aan! ? x Rose

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: