Salade met gemarineerde biet, feta en gerookte amandelen

Salade met gemarineerde biet, feta en gerookte amandelen

Tegenwoordig ben ik net een konijn 😉 ik schuif ladingen groenten naar binnen en het liefst zo gevarieerd mogelijk. Duur is het wel dat gezonde eten… Door schaarste in aanvoer is overal de prijs van gestegen, jammer dat gezond eten zo prijzig word gemaakt want voor een zak chips ben je minder geld kwijt! Maar ik ga trouw door en ’the Mr’ word er ook heel blij van, zijn lievelingskostje is namelijk salade. Salade in al haar varianten kan ik hem voor wakker maken, vorige week was hij geveld door een griepje en heeft hij een weekje met mij mee gegeten…. De stinkerd viel gewoon 2 kilo in een week af! Dat is dus wat minder koolhydraten doet met je lijf 🙂 Ikzelf merk verandering door hoe mijn lichaam weer werkt naar mijn normale cyclus. Tegen mijn menstruatie heb ik weer schoonmaakwoede, zit ik te janken bij ’the bold and the beautiful’, (ik jank tegenwoordig trouwens om alles, heel raar) en is mijn haar vetter dan normaal. Puistjes…die heb ik niet meer gezien 🙂 Deze salade met gemarineerde rode biet is in mijn bescheiden mening een smaakbom en rode biet is supergezond. Zo helpen ze hoge bloeddruk tegen te gaan, werken ontstekingsremmend, bevatten ze enorm veel foliumzuur en las ik ergens dat ze een enorm goede werking hebben op de lever. Na een avondje doorzakken dus geen gebakken eieren meer maar deze salade 😉

Wat heb je nodig voor 2 personen:

 • 150 gram gemengde sla
 • 200 gram rode biet (voorgekookt)
 • 100 gram feta
 • 50 gram gerookte, gezouten amandelen
 • 2 eetlepels rode balsamico azijn
 • 1 theelepel grove mosterd
 • 1 theelepel honing
 • 4 eetlepels olijfolie
 • Zwarte peper uit de molen
 • Grof zeezout (ik vind Maldon het lekkerst)

Hoe maak je het?

Meng de balsamico azijn met de mosterd, honing, olijfolie en wat zwarte peper en een flinke snuf zeezout tot een dressing. Let op: de dressing mag iets te heftig van smaak zijn, je maakt er je salade namelijk mee op smaak 😉

Snij de bieten in reepjes, blokjes of plakjes, net wat jij mooi vind. Meng met de dressing en zet een uurtje in de koelkast.

Voor het serveren haal je de bietjes uit de dressing. Die dressing meng je vervolgens met de gemengde salade.

Verdeel de salade over 2 borden.

Leg de gemarineerde bietjes er een beetje leuk tussen/op.

Verkruimel de feta over de salade, het wit steekt zo mooi af tegen het rood van de bieten 🙂

Strooi als laatste nog wat amandelen over de salade en geniet van een bordje gezond.

Lekker met donker brood en roomboter.

Eet smakelijk!

4 gedachten over “Salade met gemarineerde biet, feta en gerookte amandelen

 1. Zow dat ziet er heerlijk uit! Ik ben ook helemaal op de gezonde tour. Veel vitamientjes en ik voel me ook echt een stuk beter. Ik ben nogal druk dus heb weinig tijd voor boodschappen. Maar ik wil wel verse groentes. Dus ik heb het nu helemaal gevonden: de verse verleiding. Verse groente en fruit thuis bezorgt. Nou echt ideaal hoor. Maar dit receptje heb ik uitgeprint hoor. Die staat volgende week op het menu.

 2. Met konijnenvoer moet je wel variëren, vind ik. Anders wordt het zo saai! Dit ziet er echt geweldig uit. Ik zou zo bij je aanschuiven! X Je bent goed bezig! Dat wilde ik nog F zeggen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: