Appeltaart met custard

Appeltaart met custard

Zaterdag 18 Februari was ik jarig, 36 is dit mens al weer! Eigenlijk vind ik het steeds minder leuk om jarig te zijn. We willen allemaal heel oud worden maar ouder worden eigenlijk liever niet πŸ˜‰ Ik vind het bijvoorbeeld vreselijk dat de 4o nu in zicht komt. Dat is zo’n beetje de grens dat vrouwen geen kinderen meer kunnen krijgen…. Vroeger schreeuwde ik altijd heel hard, “na mijn 35e hoeft het niet meer hoor!” Inmiddels 36 kan ik jullie vertellen dat het nog steeds wel hoeft. Die kinderwens verdwijnt niet zomaar magisch πŸ˜‰ De vruchtbare jaren verdwijnen zomaar wel…. Maar ik kan het niet uit de weg gaan, uiteindelijk kwam de gevreesde verjaardag toch! Om het niet helemaal voorbij te laten gaan heb ik toch wat mensen uitgenodigd voor koffie met een taartje. Want hoewel ik het ouder worden niet fijn vind, ik mag wel vieren dat ik er weer een jaar bij heb gekregen. Een jaar vol liefde, zorgen, verdriet en vrolijkheid, een jaar vol beslissingen en kansen. Als je het zo bekijkt is jarig worden dan weer best een beetje fijn. Weer een jaar vol mogelijkheden en levenslessen erbij, dus daarom wel taart op mijn verjaardag πŸ˜›

Wat heb je nodig voor een grote taart (springvorm 26 cm of vlaaivorm):

  • 150 gram ongezouten roomboter
  • 150 gram kristalsuiker
  • 300 gram bloem
  • snufje zout
  • 1 groot ei
  • 1 Γ‘ 2 eetlepels koud water
  • 35 gram custardpoeder
  • 35 gram suiker
  • 500 ml melk
  • 4 goudreinetten

Hoe maak je het?

Voor het deeg meng je de bloem met de suiker, een snuf zout samen met de in blokjes gesneden koude boter. Kneed dit met koude handen snel door elkaar tot het korrelig begint te worden. Meng dan het ei erdoor en kneed tot een samenhangend deeg, lukt dit niet…. doe er dan elke keer een eetlepel koud water bij, tot het pakt. Verpak je deeg in plasticfolie en leg een half uurtje in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 150 graden.

Neem je koude deeg uit de koelkast en rol met behulp van een beetje bloem uit tot een plak die groot genoeg is om in je taartvorm te passen. Ik ben hier niet zo goed in πŸ˜‰ ik puzzel dus meestal de stukjes deeg in het blik πŸ˜› Leg een bakpapiertje over het deeg en vul met bakbonen of bakknikkers en bak het taartdeeg ongeveer een kwartiertje voor, tot het wat begint te kleuren.

Kook in de tussentijd een custardvla volgens de aanwijzingen op de verpakking met het custardpoeder, de suiker en de melk.

Giet de custard in de voorgebakken taart en schil dan je appels. Snij de appels in parten en leg deze mooi in de custardpudding.

Bak de taart nog voor 50 minuten in de oven tot hij goudbruin is. Laat helemaal afkoelen voordat je hem aan gaat snijden.

Het resultaat is een romige, frisse taart. Net even anders dan de klassieke appeltaart die ik niet leuk vind om te maken πŸ˜‰ Maar de groenteman op de markt smeerde me een zak goudreinetten aan en dan moet je wat he πŸ˜‰

Eet smakelijk!

4 gedachten over “Appeltaart met custard

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: