Tonijnsalade á la Bonsje

Tonijnsalade á la Bonsje

img_20160915_123646

Zoals jullie weten, hebben wij er een paar dagen Rotterdam op zitten. Het was heerlijk om er samen even uit te zijn! We logeerden in een prachtig hotel op het water, en het was echt superdeluxe. Na alle heerlijkheden, moeten we thuis natuurlijk weer even pas op de plaats maken. Ik was vanmorgen wel ietsje zwaarder dan gewenst 😉 ‘The Mr’ heeft deze hele week nog lekker vrij en we lunchen dus samen. Dan heb ik net iets meer zin om er iets leuks van te maken. Ik kies dan niet voor een broodje pindakaas met banaan en sambal 😉 Deze tonijnsalade heb ik gemaakt met alle restjes die ik nog in de koelkast had, want ik heb nog niet veel in huis na zo’n gezellige minivakantie. Het was alleen zo ontzettend lekker dat ik meteen na het eten achter mijn laptopje duik om dit receptje met jullie te delen! Ook lekker als je vanavond echt geen zin hebt om te koken maar wel gezond wil eten.

Wat heb je nodig:

  • een blikje tonijn op water
  • 10 cherrytomaatjes
  • klein rood uitje
  • 2 dikke augurken
  • een stevig zuur appeltje
  • 2 eetlepels yoghurtmayonaise

Hoe maak je het?

Laat de tonijn uitlekken en doe het in een kom, waar je royaal in kan roeren. Pluk het een beetje uit elkaar met 2 vorken. Jaag intussen de kat weg omdat je de hele tijd over het beest struikelt 😉

Snij de tomaatjes in kwartjes, de ui en de augurk snij je superfijn. Schil het appeltje en snij dit ook in dunne reepjes.

Doe alles bij de geplukte tonijn, mik er 2 royale lepels yoghurtmayonaise op en roer dit lekker door elkaar.

Eet deze lekkere, frisse salade op een lekker broodje met veel groene salade er onder en je kan er weer even tegenaan.

Klaar in een mum van tijd en groots resultaat!

Eet smakelijk en gezond 🙂

9 gedachten over “Tonijnsalade á la Bonsje

  1. dankjewel, het was echt heerlijk! Even lekker uit de band springen 😉 Weer hopen grenzen verlegd, grote stad, druk, andere omgeving… hahaha alle angsten nam ik mee! En hoewel het me stress gaf, heb ik het maar gedaan en vond ik het nog leuk ook 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: