courgettekoekjes met mais

courgettekoekjes met mais

DSC_2909a

Eerder had ik jullie al beloofd om meer met courgette te gaan doen. Bij deze kom ik die belofte na, spannender dan gewoon gebakken door de pasta-pesto. Deze lekkere koekjes zijn een leuke en makkelijke manier om meer groenten te eten. Weer eens wat anders dan aardappelen en groente met een stukje vlees 😉 Bak er vooral genoeg want koud zijn ze ook lekker om mee te nemen als lunch! Ik dacht dat ik er ruim voldoende had gemaakt maar ‘the Mr’ vond ze zo lekker dat hij alles op heeft gegeten… en dat terwijl hij altijd zo op de lijn let 😉 

Wat heb je nodig:

 • 1 grote courgette
 • 1 blikje maiskorrels (groot blikje)
 • 1 ui
 • 1 teen knoflook
 • flinke theelepel sambal (neem een milde sambal zoals deze sambal )
 • halve eetlepel zout
 • snufje korianderpoeder
 • 3 volle eetlepels bloem
 • 3 eieren
 • neutrale olie om in te bakken (geen olijfolie, die is sterk van smaak)

Hoe maak je het?

Rasp de courgette, de ui en de knoflook, doe alles in een vergiet en bestrooi met het zout. Laat dit een uurtje staan, zodat het vocht uit de groenten kan trekken. Daarna mik je de handel op een schone theedoek en knijp je het goed uit. Ik was verbaasd hoeveel vocht er uit kwam! Dit moet er wel uit want anders worden je koekjes, slappe hap en dat is zonde 😉

Maak een beslagje van de bloem met de eieren en doe hier de sambal en het korianderpoeder door. Meng met de uitgelekte courgette en de uitgelekte maiskorrels. Laat dit beslagje ook weer even staan. (ik laat alle beslag altijd een kwartier rusten zodat de bloem het vocht goed op kan nemen)

Verhit nu een ruime laag olie in een koekenpan. Je frituurt de koekjes eigenlijk, dus neem zeker een centimeter olie. Laat eetlepels van het beslag in de pan glijden en strijk deze hoopjes glad. Bak tot de onderkant goudbruin is en draai dan om, om de andere kant bruin te bakken. Laat ze uitlekken op keukenpapier, zo ben je al een groot deel van het vet kwijt. Als je ze niet meteen gaat eten kan je ze warm houden in de oven op 100 graden.

De koekjes zijn heerlijk met zoete chilisaus en worden door kinderen waarschijnlijk ook enthousiast ontvangen 🙂

Eet smakelijk!

7 gedachten over “courgettekoekjes met mais

  1. Ik en mijn bordjes tic 😉 lief word er gek van, allemaal verschillende borden, en dat hij als stoere baardmans van een bloemetjesbord moet eten…. ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: