Pancakes met blauwe bessen
Dit receptje is net bedacht, gemaakt, gefotografeerd en opgegeten door yours truly 🙂 Echt heerlijk! Lekker zoet, glutenvrij en met friszure blauwe bessen. Mijn dag is goed gestart en daarom vertel ik jullie hoe ik deze lekkere pannenkoekjes heb gemaakt. Voor een zonnig gevoel moet je deze beslist proberen 😉 voor de slanke lijn…tja dan moet je weer gewoon aan de havermoutpap 😛
Wat heb je nodig:
- 2 hele rijpe (lees, bruine) bananen
- 100 gram boekweitmeel
- 250 ml karnemelk
- 1 ei
- 150 gram blauwe bessen
- halve theelepel zout
- 1 theelepel bakpoeder
Hoe maak je het?
Meng de avond van tevoren de bananen met de karnemelk, het boekwjeitmeel en het ei in de keukenmachine tot een glad beslag. Zet in de koelkast voor de volgende ochtend, het boekweitmeel zal zo lekker binden doordat het maximaal vocht op kan nemen.
Als je dan in de ochtend beneden komt klop je met een garde het zout en het bakpoeder erdoor. Spatel voorzichtig de blauwe bessen door het beslag.
Zet een goede anti-aanbakpan op het fornuis, vet deze een klein beetje in met wat olie (een keukenpapiertje is handig, zo gebruik je niet teveel vet) en laat elke keer een sauslepel beslag in de pan glijden.
Bak de pancakes op laag vuur, je kan ze draaien als de bovenkant bubbelig en stevig word. Geduld is hierbij een schone zaak! Draai je ze te snel dan mislukken ze gewoon, net als mijn eerste 2 😉
Serveer ze met een klontje boter en wat ahornstroop of honing.
Eet smakelijk!
Ps; van deze hoeveelheid kon ik ongeveer 12 pancakes bakken, je kan er dus mooi wat invriezen voor een luie dag of om je liefsten mee te geven in de broodtrommel.
Eén gedachte over “ Pancakes met blauwe bessen”
Heerlijk Bons! Eerst die pancakes en dán de havermout dan maar?!