Broodje grillburger

Broodje grillburger

DSC_1755

Lekker als je de bbq vandaag nog aansteekt, een broodje hamburger kan altijd. Je kan natuurlijk kant en klare hamburgers kopen, maar je kan ook je hamburger zelf maken! Hier zijn ze een groot succes en het middelste kind gaf het grootste compliment dat ze kon bedenken…’ze zijn nog lekkerder als bij McDomals’ . Moelijk is het niet en uiteindelijk is het nog een stuk goedkoper ook 😉 Ik maak altijd 10 hamburgers en vries dan de helft in voor een volgende keer, dus ik geef jullie ook de hoeveelheden voor 10 hamburgers 🙂

Wat heb je nodig:

 • 500 gram rundergehakt
 • 500 gram tartaar
 • 2 eetlepels havermout
 • 1 eetlepel zout
 • 2 teentjes knoflook geperst
 • 1 eetlepel mosterd
 • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
 • broodjes
 • garnituren zoals: sla, tomaat, augurk, cheddarkaas
 • barbecuesaus
 • 2 grote uien, in halve ringen gesneden
 • scheutje ketjap

Hoe maak je het?

Kneed het gehakt met de tartaar, de havermout, de knoflook, mosterd en de kruiden tot een mooi mengsel. Goed kneden is belangrijk voor de binding van de hamburger, ik maak dus gebruik van de keukenmachine. De keukenmachine laat ik draaien tot ik zie dat het gehakt goed gebonden is, dus geen losse structuur meer heeft. Vorm van dit mengsel 10 burgers met behulp van een hamburgerpers of gewoon met de hand. Laat de burgers in de koelkast een uurtje opstijven.

Warm intussen de barbecue voor, de burgers worden direct boven de kolen gegrild. Wacht tot de kooltjes witheet zijn voordat je begint, alleen dan zijn ze op de juiste temperatuur voor het snel dichtschroeien van het vlees 😉

Als de barbecue staat voor te warmen kan je mooi uitjes bakken, gebakken uitjes maken voor mij een broodje hamburger wel echt af 😉 Laat hiervoor wat olie in een koekenpan heet worden, waarna je de ui ringen met wat zout glazig laat bakken. Gaat het te snel doe dan een drupje water bij de uien in de pan, je wil ze lekker zacht en zoet hebben. Zodra ze zacht zijn en bruin beginnen te kleuren, doe je er een klein beetje ketjap bij en laat je het nog heel even inkoken.

De burgers gril je op hoog vuur aan beide kanten ongeveer 4 minuten, smeer ze tijdens het grillen in met de barbecuesaus. Zo krijg je een lekker plakkerig laagje om je burger. Als je het lekker vind leg je een plakje cheddarkaas op de burger en laat je dit even smelten op de barbecue.

Beleg je broodje met wat je maar lekker vind en de heerlijke burger met gebakken ui, met wat salade is dit een heerlijk makkelijke maaltijd op warme dagen.

Eet smakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: