bloemkoolkoekjes

bloemkoolkoekjes

Gisteren had ik trek in zondig eten maar omdat ’the Mr’ eindelijk op zijn lang gewenste streefgewicht zat vonden we het beiden verstandig om toch maar normaal te koken. Probleem was een beetje dat ik enkel een bloemkool had liggen waar ik eigenlijk totaal geen trek in had! Geinspireerd om eens wat anders te doen met die bloemkool dacht ik aan die bloemkoolpizzabodems. Dat heb ik al eens eerder geprobeerd maar zonder succes 😉 Maar ik wou toch perse iets waar ik mayonaise bij mocht eten van mezelf….iets dat op rösti lijkt maar dan van bloemkool. Het is me gelukt, deze lekkere bloemkoolkoekjes zijn het smakelijke resultaat van geen trek in bloemkool hebben 🙂 Ik denk dat dit ook wel een kindvriendelijke manier van groenten eten is omdat het er uit ziet als iets dat geen groente is….

Wat heb je nodig voor 2 a 3 personen:

  • 1 kleine bloemkool
  • 2 eieren
  • 1 teen knoflook
  • 1 bol mozzarella
  • snufje zout
  • halve eetlepel kerriepoeder
  • snuf cayennepeper
  • 1 eetlepel boekweitmeel
  • olie om in te bakken

Hoe maak je het?

Rasp de bloemkool of maak het in de keukenmachine fijn. Doe het zo, zonder water in een geschikte magnetronschaal en laat 5 minuten op hoog vermogen gaar worden. Laat de bloemkool afkoelen op een vergiet en druk zoveel mogelijk water er uit. Ik doe dit in een schone theedoek en knijp dan het meeste vocht uit de bloemkool.

In de keukenmachine laat ik de uitgeknepen bloemkool draaien met alle kruiden, de eieren en het boekweitmeel. De bol mozzarella laat ik ook gezellig meedraaien tot ik een glad beslag heb. Pers de knoflook er nog even doorheen en laat het beslag heel even staan.

Verhit in een goede anti-aanbakpan de olie op halfhoog vuur en bak kleine pannenkoekjes van je bloemkoolbeslag. Bak ze aan beide kanten mooi bruin tot ze stevig zijn en niet uit elkaar vallen.

Wij aten dit lekker met gehaktballen en komkommersalade.

Eet smakelijk!

Eén gedachte over “bloemkoolkoekjes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: