Gevulde spitskoolrolletjes

Gevulde spitskoolrolletjes

Dit was me toch lekker! Sinds ik koolhydtaatbeperkt eet, moet ik regelmatig omdenken. Vroeger zou ik de spitskool lekker hebben roergebakken met rijst maar nu eet ik geen rijst en spitskool zomaar koken vind ik geen klap aan! Ik had eigenlijk zin om loempia’s te maken maar ja….ook dat is niet helemaal koolhydraat arm 😉 Dit triggert natuurlijk mijn creativiteit en die verrekte spitskool die in de koelkast lag moest ook op…. Gevulde spitskoolrolletjes dus 🙂

Wat heb je nodig voor 2 personen:

  • 1 spitskool
  • 1 grote ui
  • 200 gram mager rundergehakt
  • 1 ei
  • 50 gram geraspte kaas
  • halve eetlepel boekweitmeel
  • 1 theelepel zout
  • flinke snuf zwarte peper
  • 1 volle eetlepel rash el hanout kruiden
  • 250 ml gezeefde tomaten (zo’n pakje uit de supermarkt 😉 )

Hoe maak je het?

Haal 6 grote bladeren van de spitskool voorzichtig los, je wil ze zo onbeschadigd mogelijk hebben.

Maak deze bladeren iets makkelijker te bewerken door ze in kokend water 2 minuutjes voor te koken en spoel ze daarna koud af.

Snij de rest van de spitskool heel fijn, formaat rijstkorrel 😉 Dit doe je ook met de ui.

Meng het gehakt met de fijngesneden spitskool en de ui en voeg het ei, het boekweitmeel en de kruiden toe. Kneed ook nog even de geraspte kaas door dit prutje. Het mengt was lastig maar…. de aanhouder wint 😉

Verdeel het gehakt mengsel in 6 porties.

Leg op elk koolblad een portie gehakt en rol dit vervolgens zo strak mogelijk op. Ik vouw eerst de zijkanten van het blad naar binnen en rol vervolgens het rolletje dicht.

Leg elk rolletje met de naad naar beneden in een ovenschaal en giet er de gezeefde tomaten overheen. Bestrooi nog met wat peper en zout, dek de ovenschaal af met een deksel of aluminiumfolie en zet in een voorverwarmde oven. Laat het op 180 graden in ongeveer 40 minuten gaar worden. Dan krijg je dit….

Het is lekker om er nog wat van het tomatenvocht over te lepelen. Dit was een gezond en ontzettend vullend maaltje wat ik zeker vaker ga maken! Natuurlijk kan je variëren met de kruiden die je lekker vind, gebruik bijvoorbeeld ook eens Italiaanse kruiden of currykruiden!

Eet smakelijk 🙂

3 gedachten over “Gevulde spitskoolrolletjes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: