Frisse Frambozen Roomkaascake

Frisse Frambozen Roomkaascake

Nadat ’the Mr’ vorige week 40 is geworden moest er natuurlijk ook worden getrakteerd op zijn werk. Hij vraagt altijd voldoende gebak voor 20 personen maar al geef ik voor 40 personen mee…. er komt niets mee terug 😉 Alles word verslonden, dat begrijp ik stiekem ook best want homemade gebak is altijd lekkerder dan dat van de grote keten met de welbekende vlaaien 😉 Gister vertrok meneer met een enorme chocolade karamel poke cake en een frisse, zomerse cake voor de mensen die het liever wat minder machtig hebben. Van de heerlijke frisse cake komt nu het recept want…de choco cake moet nog een keer gemaakt worden. Ik krijg er namelijk geen knappe foto van! Gelukkig heb ik al vrijwilligers gevonden die hem voor me op gaan eten want met mijn dieet mag ik er zelf geen kruimel van 🙁 Dit recept is voldoende voor ongeveer 20 stukjes, ik bak hem in een platte vorm omdat ik dat mooier vind.

Wat heb je nodig:

 • 200 gram witte basterdsuiker
 • 1 zakje vanillesuiker
 • 200 gram roomkaas
 • 4 eieren
 • 150 ml zonnebloemolie
 • 250 gram bloem
 • snuf zout
 • zakje bakpoeder
 • 150 gram verse frambozen
 • 2 eetlepels frambozenjam
 • poedersuiker

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 150 graden hetelucht. Ik bak mijn cake liever niet te heet en laat ze iets langer in de oven, ik stond namelijk bekend om mijn ingezakte cakes 😉 Nu ik ze iets minder warm en wat langer bak gaat het over het algemeen goed 🙂

Klop de eieren met de suiker los en luchtig en meng dan de roomkaas en de olie erdoor. Klop wel met de handmixer om het goed gemengd te krijgen 🙂

Meng de bloem met het zout en het bakpoeder, ik zeef dit eigenlijk nooit omdat ik geen verschil merk als ik het wel zeef 😉 Ik ben en blijf een luie bakker!

Spatel de bloem door het natte mengsel tot het goed gemengd is, een klein klontje is niet zo heel erg 😉

Bekleed een platte bakvorm (ikea) met bakpapier. (als je een prop maakt van het bakpapier en deze even onder de kraan houd, gaat dit heel makkelijk)

Giet je beslag in de vorm en verdeel de frambozen over het beslag.

Bak je cake in het midden van de oven op een rooster in ongeveer 35 minuten gaar. De cake is goed als een prikker er droog uitkomt, is de cake nog wat vochtig…. laat hem dan nog 5 minuutjes staan in de warme oven.

Verwarm de frambozenjam met een eetlepel water even in een pannetje en bestrijk daar de nog warme cake mee. Laat hem nu afkoelen op een rooster en bestrooi hem dan met poedersuiker.

Niet de mooiste foto zo op kantoor maar ik hoorde van ’the Mr’ dat deze cake heerlijk was 😉 Lastig als je dat zelf niet kunt proeven hoor!

Eet smakelijk 🙂

9 gedachten over “Frisse Frambozen Roomkaascake

  1. ik moet er wat voor over hebben om ook een kinderstoel te kunnen aanschaffen 😉 Ik doe een koolhydraatbeperkt dieet om hopelijk makkelijker zwanger te raken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: