Gezonde chocopudding

Gezonde chocopudding

Ik ben niet zo dol op avocado, dat wisten jullie al door dit blogje 😉 Maar avocado staat heel hoog in de lijst van voedingsmiddelen die een gunstige werking hebben op de vruchtbaarheid…Ik moet er dus toch maar aan geloven! Al eerder heb ik dit klaargemaakt, recept gekregen van een veganistische vriendin en aangepast naar eigen smaak. Het is gezond, ik geloof zelf niet eens dat ik avocado eet en het is dus lekker! Chocoladepudding zonder schuldgevoel 😉

Wat heb je nodig voor 1 portie:

 • 1 avocado (koop gewoon eetrijpe, dan heb je ook geen geklier met harde avocado’s)
 • 1 halve superrijpe banaan
 • 1 zachte dadel (wil je het koolhydraatbeperkt houden gebruik dan wat stevia om te zoeten)
 • 1 kleine eetlepel cacao
 • 1 schepje whey proteïne vanillesmaak of gewoon vanille-extract naar smaak
 • snuf kaneel
 • toppings: cacoa nibs, nootjes, zaden, vers fruit, geraspte kokos…wat je lekker vind

Hoe maak je het?

Ook hierbij maak ik weer gebruik van mijn zo geliefde blender.

Maak de avocado schoon en verwijder de pit (snij hiermee niet in je hand zoals ik deed) snij de avocado in stukjes en doe in de blender. Mik er je banaantje en je dadel bij, de cacao, kaneel en het proteïnepoeder. Laat draaien tot een egale massa en schep deze in een schaaltje.

Ik zet de pudding liefst nog even een kwartiertje in de koelkast voordat ik het eet, dan verdwijnt zelfs het laatste restje avocadosmaak 😉

Versier met toppings naar keuze en geniet van chocopudding zonder schuldgevoel!

Eet smakelijk 🙂

6 gedachten over “Gezonde chocopudding

 1. Eerst de smoothie met rode biet, nu dit… Mijn man wordt gek van de keukenexperimenten! Maar het ziet er allemaal zo lekker en speciaal uit dat ik het moet proberen 😉 De avocado en dadel liggen al klaar!

   1. Ik moest eraan wennen, maar eigenlijk vond ik het wel lekker (mijn man totaal niet). En mijn zoontje is helemaal weg van de avocado-pudding 🙂

    1. Mijn man vond het ook wat bietig ? wat leuk dat de kleine man avocado pudding zo lekker vind! Ik hoef mijn stiefjes dat waarschijnlijk niet voor te zetten ?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: