De dingen die ik niet eet

De dingen die ik niet eet

img_20161005_110217

Om als foodblogger een beetje mee te kunnen komen moet je trendy en vernieuwend zijn. Nou ben ik niet zo trendy en ook niet zo vernieuwend ๐Ÿ˜‰ Er is best veel wat ik niet eet, niet eens wil proberen of gewoon heel erg vies vind! Waarschijnlijk is het daarom dat ik maar een kleine foodblogger ben, ik ben gewoon niet hip genoeg ๐Ÿ˜› Ik wil lekker eten, gezond eten, makkelijk eten en goedkoop eten. Wij gaan niet naar de meest trendy restaurantjes, ik eet niet het nieuwste van het nieuwste en ik ben een polderchick. De grote stad is duidelijk niet aan mij besteed, dus de nieuwste hotspots en foodtrends gaan aan mij voorbij ๐Ÿ˜‰ Vandaag vertel ik jullie wat ik niet eet en waarom ik het niet eet.

Avocado

Dit is echt een dingetje, ik zie op instagram allemaal boterhammetjes met avocado en lofzangen over hoe lekker men daarmee niet ontbijt, luncht of dineert….Lof voor de romige smaak en de ongeรซvenaarde gezonde vetten. Ik lust hem niet! het smaakt groen! De romige smaak heb ik nog niet ontdekt en om zo’n duur ding nou op mijn boterham te prakken met peper… Het is aan mij niet besteedt ๐Ÿ˜‰ In de sushi vind ik hem acceptabel, in een smoothie word het al minder maar eigenlijk wil ik gewoon niet meedoen aan deze trend!

Superfoods

Ik heb het allemaal geprobeerd, ik heb ook echt gepoogd om het lekker te vinden. Maar amaranth, quinoa, tarwegras, maca en hun vriendjes…. Ik blief het niet! Amaranth heb ik wanhopig geprobeerd om er pap van te koken…dat spul bind niet! uiteindelijk het resultaat maar weggeslobberd om er achter te komen dat het naar tuinaarde smaakt! Potgrond mensen!!! daar lijkt het op ๐Ÿ™‚ Quinoa kwam ik achter dat het ook in vogelvoer zit… Tarwegras…ik wil het er niet eens over hebben. Maca, heb ik geprobeerd vanwege de gunstige hormoonwerking. Het zou zoet smaken….Ik weet het niet hoor, zoet is in mijn beleving iets lekkers en niet dit modderige, klei achtige goedje…. tot zover dus superfoods ๐Ÿ˜‰

Broccoli

Hoe gezond het ook is, ik krijg het niet door mijn keel! Mijn stiefjes vinden het heerlijk, dus ik heb het eens op tafel gezet om een keer geen gemekker te hebben. Maar dan moet je natuurlijk ook pedagogisch mee-eten… ‘The Mr’ moet nog lachen als hij er over praat ๐Ÿ˜‰ In plaats van kokhalzende kinderen zat er een kokhalzende Bonsje aan tafel! Dat doe ik mezelf niet meer aan, de afspraak is nu gewoon: eten of honger hebben. Ze eten dus tegenwoordig gewoon wat de pot schaft en dat is geen broccoli ๐Ÿ˜‰

Bleekselderij

Hier kan ik kort over zijn: gewoon vies! Ik detecteer het meteen en vis het overal uit.

Zoute haring

Ik kom uit een vissersplaats en mensen begrijpen dan ook niet dat ik dit niet lust. Maar voor mij hangt er gewoon trauma aan dit visje ๐Ÿ˜‰ Mijn vader kan heel goed haring schoonmaken en met verjaardagen stond er dus altijd een haringschaal bij ons op tafel…. Maar het afval moest natuurlijk ook opgeruimd….zusjelief en ik moesten altijd een vuilniszak openhouden, terwijl papalief er bergen ingewanden, graten en andere viezigheid in liet vallen… De lucht!!!!

Tot zover de dingen die ik echt niet eet… Als ik het zo zie valt het nog best mee ๐Ÿ˜‰ Al ben ik nog steeds niet hip en trendy….

Met deze blog wil ik meedoen aan de Blog challenge van Burgertrutjes ๐Ÿ™‚ Deze meiden vind ik echt te gek en ik kan jullie absoluut aanraden om eens een kijkje op hun enorm grappige, gezellige, mooie blog te nemen! LInkje plaats ik hier onder.

Burgertrutjes Blog Challenge

Bonsje

 

20 gedachten over “De dingen die ik niet eet

  1. Hallo Bonsje leuk geschreven! Ik hou ook niet van dat vogelvoer haha. Vroeger mochten wij altijd zelf kiezen wat we wilden eten meestal 2 of 3 soorten groenten . Met een gezin van 10 man is dat wel iets makkelijker natuurlijk. Zelf heb ik 1 dochter (Marleen) die ook nooit iets hoefde te eten wat ze niet lekker vond! Nu eet ze zo ongeveer alles wat ze thuis nooit at haha. Toen ik haar vroeg waarom ze het nu wel eet zei ze ja bij jou mocht ik kiezen! Leuk toch. Zelf ben ik dol op taartjes en die hele gezondheidsshit mogen ze van mij houden! Van alles iets minder en lekker veel groente dat bevalt mij prima! Veel liefs Nicolette Weijmanโค๏ธโค๏ธโค๏ธ

      1. hoi bonsje, ik heb geen idee hoe ik anders moet reageren dus vandaar maar even zo, ook al heeft het niks met dit onderwerp te maken.
        ik moest even reageren op je stukje over pesten.
        pesten verwoest levens dat is zeker. ik zag het toen ik de pineut was en zag het toen mijn dochter de pineut was.
        Weet 1 ding en laat dat in je koppie doordringen, je bent geweldig , je bent de moeite meer dan waard ende mensen die jou door deze hel hebben laten gaan komen zichzelf echt wel tegen, vroeg of laat. karma heet dat. Ik vind het echt top dat je je blog gebruikt om mensen hun ogen te openen, al is het maar 1 pester die tot inzicht komt en zich zal gaan gedragen.

        Dank je wel

    1. Gelukkig is paling ook onbetaalbaar ๐Ÿ˜‰ maar ik moet zeggen… daar kon ik me vroeger misselijk aan eten ๐Ÿ˜‰

  2. Hahaha, grappig.

    Ik lust eigenlijk alles wel, maar dingen die deze boerin niet zo goed kent… Daar begin ik niet eens aan, quinoa wat? Doe ik niet aan mee.

    Vorig jaar heb ik voor het eerst postelein gehad… je ziet spinazie, je denkt spinazie, je verwacht spinazie… neen, een zure groene drab is het.
    “Maar het is hรฉรฉl gezond, het is een ouderwetse vergeten groente…”
    Hm, vergeten groente; daar is een reden voor ?

  3. Lekker stukkie! Ik vind avocado net poep.. Vraag me niet waarom, maar ik vind het zo vies.. En ik lust alleen bleekselderij als het in warm eten is verwerkt. Sushi? Ook al zo vies.? Heel gezellig en goed geschreven!!

  4. Haha! Duidelijk verhaal! Ik ben ook een redelijk kieskeurige eter… De afgelopen jaren lust ik meer dan vroeger maar… ik zou ook een aardig lijstje kunnen schrijven.

    Leuke blog!

  5. Lekker ding ben je ook… maar de gehele lijst op broccoli na is ook niet mijn ding!!! Toeval of niet maar blijkbaar dezelfde smaak ?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: