Makkelijke witte chocolade mascarpone taart met perzik

Makkelijke witte chocolade mascarpone taart met perzik

Een makkelijk taartje dat zo klaar is, heerlijk zoet en supermachtig. Je kan er veel mensen blij van maken want je kan maar een klein stukje op ๐Ÿ˜‰ Snel wat lekkers bij de koffie? Deze is zeker aan te bevelen! Ik maakte deze op mijn verjaardag omdat ik nog bisquitjes in de kast had liggen, 2 dikke repen witte chocola en een blik perziken. Voldoende om een lekker taartje mee te maken, zonder bakken en in de koelkast binnen 2 uur opgesteven. Ik hou er van!

Wat heb je nodig:

  • een springvorm van 24 cm
  • 1 groot blik perziken op lichte siroop
  • 400 gram witte chocola
  • 150 ml slagroom
  • 500 gram mascarpone (galbani, grote bak)
  • 1 rol bisquitjes (200 gram)
  • 75 gram boter (gesmolten)

Hoe maak je het?

Breek de chocola in stukjes.

Breng de slagroom aan de kook en zet het vuur uit, doe de stukken witte chocola in de hete room en laat staan tot alles is gesmolten. Roer dan even door tot het glad is.

Sla de bisquitjes tot poeder als je wat agressie kwijt wil, maar ik draai ze in de blender tot kruimels ๐Ÿ˜‰ Meng de koekjeskruimels met de gesmolten boter en doe dit in je springvorm (wel eerst even een bakpapiertje) Druk de kruimels stevig aan tot een taartbodem.

Klop de mascarpone samen met de chocoladeroom tot een luchtig mengsel. Als je net als ik geen geduld hebt om de chocolade wat af te laten koelen gaat het ietsje schiften maar dat maakt het niet minder lekker ๐Ÿ˜‰

Leg de perziken op de taartbodem en bedek met de chocolademascarpone. Zet voor 2 uurtjes in de koelkast en geniet dan van een heerlijk stevig, romig en zoet stukje taart.

Het is niet mijn mooiste creatie maar hij was zeker wel ontzettend lekker!

Eet smakelijk!

9 gedachten over “Makkelijke witte chocolade mascarpone taart met perzik

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: