Gebakken gnocchi met bospaddenstoelen

Gebakken gnocchi met bospaddenstoelen

Lekker, makkelijk en supersnel klaar, daar voldoet dit receptje zeker aan πŸ˜‰ Omdat ik de laatste dagen weer ontzettend veel pijn heb, is het belangrijk dat het eten vooral makkelijk is. Ik kan niet oeverloos lang roeren, zwaar tillen, snijden, hakken en schillen. Dinsdag “kookte” ’the Mr’ een loempia van de chinees maar gister moest ik toch echt zelf weer wat op tafel zetten. ‘The Mr’ kan nog steeds niet echt koken, hij kan wel helpen en dat mocht hij dus gister doen. Pannen pakken, uien hakken en in de pan roeren was zijn taak πŸ˜‰ Gelukkig zat al in mijn hoofd hoe dit moest worden en is er niet veel voor nodig πŸ™‚ Lekker vegetarisch en heel bevredigend, gebakken gnocchi. Ik weet dat je ze normaal gesproken kookt maar dit is net zo makkelijk, veel sneller en super lekker. Omdat ze een beetje krokant aan de buitenkant worden is het contrast met de zachte binnenkant extra lekker, probeer het maar!

Wat heb je nodig voor 2 Γ‘ 3 personen:

 • 1 pak gnocchi
 • 1 teen knoflook
 • 1 ui
 • 400 gram paddenstoelenmix
 • 100 ml witte wijn (droog)
 • 150 ml slagroom of kookroom
 • parmezaanse kaas naar smaak
 • peper en zout
 • 2 eetlepels boter of olie om in te bakken

Hoe maak je het?

Snij de ui in kleine blokjes en pers de knoflook. Verwarm dit zachtjes in de boter tot de ui glazig is.

Maak de verpakking van de gnocchi open en doe deze bij de uitjes in de pan. Bak ze voorzichtig tot ze bruin beginnen te kleuren aan alle kanten. Nu mogen de paddenstoelen erbij, snij of scheur grote paddenstoelen in hapklare brokken πŸ˜‰ Bak ze tot ze wat zachter beginnen te worden maar blijf wel voortdurend omscheppen.

Doe de witte wijn erbij en laat wat inkoken, daarna doe je de room erbij en laat je het pruttelen tot het wat in begint te dikken (dit gaat heel snel).

Maak alles op smaak met peper, zout en parmezaanse kaas en eventueel nog wat verse groene kruiden zoals bieslook. Deze had ik jammer genoeg niet meer πŸ˜‰ Maar het staat wel altijd iets frisser op het bord πŸ™‚

Eet smakelijk!

 

6 gedachten over “Gebakken gnocchi met bospaddenstoelen

  1. Hey schatje,
   Gnocchi is een soort pasta. Het zijn kussentjes/knoedels van aardappel en bloem met ei….heeeeeeeeeeeeeeel lekker! Dank je wel voor je lieve compliment πŸ™‚ Met mijn schouder gaat het nog steeds ruk…gelukkig heb ik fijne pijnstillers die de scherpe randjes er af houden πŸ˜‰ In mijn hoofd gaat het weer wat beter, en het helpt ook dat Michel nu lekker thuis is. Ik moest gewoon even diep gaan en even huilen, het is ook niet altijd makkelijk en dat mag ik best laten zien πŸ˜‰ Dat weet jij natuurlijk als geen ander… dikke knuffel (ook voor je ‘mr’)

 1. Oei, je hebt wel altijd lekkere recepten zeg! Ik wil al tijden gnochi uit proberen maar iets houd me tegen. Maar dit klinkt wel erg lekker. Zitten er veel koolhydraten in gnochi en wat vind jij dan het lekkerste merk?

  1. verschrikkelijk veel koolhydraten! Het is een soort pasta/knoedel van aardappel en bloem. Ik koop gewoon die van Grand ‘italia omdat die goed en goedkoop is πŸ˜‰ Niet te vaak eten, het is echt niet goed voor de lijn, wel voor je goeie gevoel πŸ™‚

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: