ik geef het op

ik geef het op

Vijf jaar en 2 operaties verder en ik geef het op! Ik heb er echt genoeg van, altijd maar pijn.

Heel lang heb ik geloofd dat mijn schouder beter zou worden, dat de pijn zou verdwijnen. Ik geloofde dat ik weer een fit en gezond meisje zou worden, weer zou werken. Het geloof is verdwenen, de pijn blijft.

Vandaag zit ik er compleet doorheen, alles doet me zeer, het doet al vijf jaar zo veel zeer. Ik heb me aangekleed omdat het zo hoort, make up en haren…vandaag maar even niet 🙁 Dit is mijn leven, te veel pijn om je mascara aan te brengen, twijfelen of je vandaag je bh uit zal laten. Niet naar de wc gaan omdat je te veel pijn hebt om je billen af te vegen, huishoudelijke klussen laten liggen tot morgen maar morgen doet het nog zoveel pijn….

Ik zou zo graag gezond willen zijn, ik zou zo graag een baan willen, ik zou zo graag naar yoga willen, zwemmen, leven…… Uiteindelijk voel ik me continu alsof er een vrachtwagen over me heen is gedenderd. Mijn rug, schouder, nek en arm voelt alsof het allemaal blauw is, murw geslagen. Van mij mag alles vanaf mijn hals geamputeerd worden, gewoon weg… geen pijn.

Door de pijn vind ik het eng om naar buiten te gaan. Mensen geven je een hand en schudden dan te hard, botsen tegen je aan of slaan je vriendschappelijk tegen de schouder. Een vriendelijk duwtje van verstandhouding….Ze weten het niet, maar het doet me zo zeer 🙁 Als het glad is of sneeuwt durf ik niet naar buiten, straks val ik en breek ik mijn andere schouder ook nog! Traplopen, boswandelingen…ik lijk wel een oud wijf zo voorzichtig ben ik. Als ik maar niet val…. Fietsen, autorijden….alleen als ik me goed voel en dat is niet zo vaak, ik krijg mijn stuur niet eens rond…het doet te veel pijn. Mijn bewegingsapparaat is te beperkt.

Ik weet dat dit allemaal, helemaal niet gezellig is om te lezen. Het is wel mijn realiteit… mijn humor is even verdwenen en niet eens door het doucheputje gespoeld. Douchen denk ik namelijk wel drie keer over na, na het douchen kan ik helemaal niks meer! Benen, oksels en bikinilijn scheren? Laat maar, daar mis ik na het haren wassen de kracht voor….

Ik heb er genoeg van! Ik zit er doorheen! De pijn vreet me op en ik kan vandaag even niet terug knokken. Vandaag neem ik mijn morfinetablet en ga ik in een hoekje een potje janken. Ik ben vandaag oprecht zielig.

Ik geef het op…..

Bonsje

4 gedachten over “ik geef het op

 1. Oh wat rot. Vreselijk dat soort dagen he. Ga er gewoon vandaag even aan toegeven. Dit soort dagen moet nou eenmaal ook, om de andere wel weer aan te kunnen.

 2. Lieve Bonsje,
  Vecht maar even niet en luister naar jezelf. Zoals alleen jij dit kunt. F**** ‘ongezelligheid’!! Zo ís het leven niet. Er zijn slechte periodes én goede. Geniet daarom maar van de goede momenten en laat vooral de slechte er ook mogen zijn! Want het leven is nu eenmaal niet altijd gezellig. En dát merk je wanneer je ziek wordt. Deze blogster snapt jou! Kus kus..

 3. Lieve bonsje

  Als je in je hoekje zit, zoek dit liedje dan eens op:
  Als het leven soms pijn doet
  En de storm gaat te keer
  In een tijd…….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *