Japanse noodle soep

Japanse noodle soep

Dit was me toch een partij lekker! Ik kan jullie alleen maar aanraden om dit echt een keer te maken ๐Ÿ™‚ Nog niet eerder at ik zo een vullende en bevredigende soep, zo lekker zelfs dat ik het 2 dagen achter elkaar heb gemaakt! Japanse noodlesoep…in azie schijnt het ย op elke straathoek te koop te zijn, maar in ons polderlandje moet ik het zelf dus maken en voorlopig zal ik niet naar japan vliegen. Ik vlieg namelijk echt niet verder dan 5 uur met mijn vliegangst ๐Ÿ˜‰ Bij de groenteboer scoorde ik van die leuke enoki paddenstoeltjes, dat moest ik dus hebben en meteen bedacht ik dat ik deze soep eens wilde eten. Ik bedank mezelf nog steeds dat ik dit lekkers uit mijn keuken liet komen ๐Ÿ˜‰

Voor 2 personen heb je nodig:

  • 1 kippenpoot/kuikenbout
  • halve liter kippenbouillon of misobouillon
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels sake
  • 2 eetlepels soyasaus
  • 2 cm verse gember
  • 1 knoflookteentje
  • 1 bosje ramen noodles (of welke noodles je ook lekker ving)
  • toppings als: tauge, lenteui, enoki of andere paddenstoeltjes, gebakken uitjes, gekookte garnaaltjes, dunne plakjes biefstuk….alles is lekker!

Hoe maak je het?

Dit is echt niet moeilijk!

Je kookt een lekkere bouillon en noodles, je legt de toppings in je kom en daarover heen giet je de kokend hete bouillon en dan is het: slurpen maar! ๐Ÿ™‚

Voor de bouillon laat je de kippenpoot met de gember in plakjes en het teentje knoflook zachtjes koken tot de kip zo gaar is dat het vlees makkelijk af te pluizen is. Daarna vis je de kippenpoot uit de bouillon en deze pluk je schoon. Het vel, vet en de botjes gooi je weg, het vlees hou je in een schaaltje apart. De bouillon zeef je even door een schone theedoek of een kaasdoek.

Kook de 2 eitjes zacht, dus water aan de kook…eitjes er in en dan 6 minuten koken. laten schrikken en pellen.

Kook in de gezeefde bouillon de noodles beetgaar, daarna maak je het op smaak met de sake en de soyasaus.

Pak nu 2 soepkommen.

Leg in elke kom een hoopje noodles, kip en je toppings naar keus. Hier giet je de kokend hete bouillon over, je eitje er in en je kan eten! De bedoeling is een beetje dat je met stokjes (of een vork) de noodles eet en de bouillon lekker uit de kom drinkt. Slurpen mag ๐Ÿ˜›

Eet smakelijk!

6 gedachten over “Japanse noodle soep

    1. ik ook! en zoooo makkelijk, als ik het eerder had geweten…. ik wil dit eigenlijk wel elke dag maar ik vind nog zoveel lekker. Ook al tijden geen frikandel gehad ๐Ÿ˜‰

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: