pompoen met asperges en kaas van de grill

pompoen met asperges en kaas van de grill

dsc_3316

Dit is zooooo lekker en nauwelijks enige moeite om klaar te maken! Je snijd alle groentjes in hapklare brokken, mengt ze met lekkere smaakjes en roostert het in de oven. Door het roosteren word alles lekker zacht en zoet van smaak, maar dan met zo’n lekker geroosterd randje… Ideaal als je gezond wil eten maar eigenlijk nog heel veel te doen hebt, zodra het in de oven staat heb je er geen omkijken naar. De lekkere gebakken plak zoutige kaas combineert zalig met de zachte zoete groentjes. Maak eens geen soep, taart of cake van pompoen. Rooster hem eens met lekkere groentes in de oven 🙂

Wat heb je nodig voor 2 personen:

  • een halve flespompoen (deze vind ik het lekkerst)
  • een bos groene asperges (altijd te vervangen door andere groente zoals paprika of bonen)
  • 2 kleine witte uitjes
  • een stuk halloumi of feta kaas
  • eventueel 50 gram bacon in reepjes gesneden (wel lekker)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels balsamico azijn
  • Grof zeezout en peper naar smaak

Hoe maak je het?

Warm de oven voor op 200 graden hetelucht met de grill stand erbij.

Snij de pompoen in stukken van ongeveer anderhalve centimeter dik en groot genoeg om er lekker robuust uit te zien. Je hoeft de pompoen niet eens te schillen, was hem gewoon goed want de schil is eetbaar. Overigens hou ik je niet tegen als je hem wel wil schillen 😉

Schil de uitjes en hak in parten, ik hou van grote stukken….gaar word het toch wel…

De groene asperges ontdoe je van hun kontje en schil je eventueel ook af. Als ze heel dik zijn schil ik ze wel graag.

Doe alles in een ruime schaal en hussel met de olie en azijn door elkaar. Hierna kan je alles op een bakplaat mikken en bestrooien met peper, zout en eventueel de reepjes bacon.

Zet de bakplaat met de groenten in het midden van de oven voor ongeveer 45 minuten. Hussel halverwege alles even door zodat de groentjes aan alle kanten kleuren.

De kaas bak je zodra de groenten gaar zijn.

Doe dit in een hete anti-aanbakpan met een klein beetje olie, bak aan beide kanten 1 minuut tot het bruin en krokant is en zacht aan de binnenkant.

Leg de gloeiend hete groentjes op een bord met een smeuïge plak kaas er op en lepel er wat van het heerlijke vocht van de groenten overheen.

Gezond, makkelijk comfortvoer!

Eet smakelijk 🙂

Eén gedachte over “pompoen met asperges en kaas van de grill

Laat een antwoord achter aan marleen@burgertrutjes Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: