kruidig zoete pompoensoep

kruidig zoete pompoensoep

dsc_3319

Nu het herfst is zijn de pompoenen weer volop aanwezig, ik word daar echt blij van! Pompoenen in allerlei vormen en kleuren liggen op de markt en ik vind ze zooooo lekker 🙂 Mijn grote favoriet is de butternut pompoen die ook wel bekend is als flespompoen, als je hem ziet snap je het 😉 Deze pompoen is zoet, zacht en romig en hoef je niet te schillen. De verhouding van vruchtvlees versus pitten is ideaal, er zitten niet zoveel pitten in als de bekende ronde pompoen. Ook vind ik deze wat makkelijker schoon te maken, voor mij liefst deze fles pompoen dus! Ik koop altijd gewoon een hele pompoen, hij komt toch wel op en het is goedkoper dan blokjes uit de diepvries, die ook nog weer eens verpakkingsmateriaal meenemen. Dit soepje is ontstaan omdat ik eerder al geroosterde pompoen at, ik had nog een halve over. Soep is altijd lekker, bij de lunch, bij de middagdip en bij hartige avondtrek, zo eet je ongemerkt ook nog eens wat extra groente. 

Wat heb je nodig: (6 grote kommen)

  • 1 halve pompoen
  • 2 grote uien
  • 4 winterwortels (ongeveer 400 gram)
  • halve liter water
  • blik kokosmelk (400 ml)
  • 2 eetlepels kerriepoeder van een goed merk (ik gebruik de leuke blikjes van original spices)
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 2 bouillonblokjes (kip of groenten)
  • 2 eetlepels olie of boter
  • staafmixer

Hoe maak je het?

Niks is zo makkelijk als soep maken 😉 je mikt wat ingrediënten in de pan en je kookt het met water tot het gaar is, zo ongeveer toch ?

Voor deze soep komt er ook wat bak en roerwerk bij kijken.

Snij de uien in grove stukken, je pureert ze later toch 😉

De pompoen hoef je niet te schillen als je hem goed wast is prima. Snij de pompoen ook in stukken, het maakt niet uit hoe ze er uit zien.

De wortels hak je ook eventjes.

Verhit in een soeppan de olie en bak daarin de uien lekker bruin. Verhit het kerriepoeder even mee en blus af met de azijn en het water. Verkruimel de bouillonblokjes boven de pan en leg de stukken wortel en pompoen in de pan. Laat aan de kook komen en zet dan het vuur laag, kook de groenten tot ze echt lekker zacht zijn 🙂 Ze moeten eigenlijk al uit elkaar vallen als je er naar kijkt…

Voeg nu de kokosmelk toe en pureer de hele handel met de staafmixer tot een gladde romige soep.

Geniet zo van deze soep of pimp hem in de soepkom met uitgebakken spekjes of brokjes geitenkaas, feta, knoflookcroutons, ringetjes lenteui….bedenk het maar, hij word er alleen maar beter van 😉

Eet smakelijk!!

3 gedachten over “kruidig zoete pompoensoep

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: