banaan met aardbeitjes ontbijt maar dan anders

banaan met aardbeitjes ontbijt maar dan anders

Vandaag ontbijten we met pannenkoeken! Maar dan wel gezond, glutenvrij en geraffineerde suikers vrij 🙂 Ook als je aan de lijn denkt mag ontbijten een feestje zijn, wij houden nu eenmaal van lekker eten. Ik kan ook genieten van een bordje warme havermout hoor maar pannenkoeken zijn toch net iets lekkerder. Dit is mijn variant op de ontzettend bekende bananenpannenkoekjes, die vind ik lekker maar ze breken altijd tijdens het bakken. Daarom doe ik er een paar eetlepels boekweitmeel doorheen, dit plakt altijd lekker. Boekweit is ook heel gezond, het zit boordevol met plantaardige eiwitten waardoor je lekker lang vol blijft. Ook is boekweit rijk aan vitamine B, magnesium, koper, kalium, fosfor en antioxidanten, is het glutenvrij en laat het je bloedsuikerspiegel niet te hard stijgen. Lijkt mij een prima gezond ontbijtje zo 😉

dsc_2020a

Wat heb je nodig voor 2 personen:

voor de pannenkoekjes

  • 2 rijpe bananen
  • 3 eetlepels boekweitmeel
  • 2 grote eieren
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 halve eetlepel kokosolie om in te bakken

voor de honing aardbeitjes siroop

  • 150 gram aardbeien doormidden gesneden
  • 2 eetlepels honing

Hoe maak je het?

Prak de bananen in een kom fijn en meng met de eieren en het boekweitmeel. Roer hier de kaneel doorheen en laat heel even staan, dan kan het meel wat vocht opnemen voor de juiste binding.

Doe in een klein pannetje de aardbeien en de honing, laat dit aan de kook komen en zet meteen het vuur uit. Laat staan tot je gaat eten.

Laat in een goede anti-aanbakpan de kokosolie smelten en leper er kleine hoopjes beslag in. Zet je vuur niet te hoog want ze hebben even tijd nodig om goed stevig te worden. Als er bubbeltjes op de bovenkant van je pannenkoekjes komen kan je ze omdraaien en de andere kant bruin laten bakken. Herhaal dit tot je beslag op hebt gemaakt. Ikzelf kon 6 kleine pannenkoekjes bakken.

Leg de pannenkoekjes op een bordje, lepel er de aardbeitjes overheen en wat van de heerlijke siroop en geniet van je superlekkere en toch verantwoorde ontbijtje 🙂

Eet smakelijk!

Eén gedachte over “banaan met aardbeitjes ontbijt maar dan anders

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: