Appel rozijnenkoeken.

Appel rozijnenkoeken.

Natuurlijk moet er hier ook ontbeten worden en mijn stiefjes zijn niet zo heel erg gek op brood. Gelukkig voor hun is de stiefmama dan ook nog gek genoeg om een gezond ontbijt te bedenken dat in de verste verte niet op brood lijkt maar op koek. Koek met appeltaartsmaak ook nog! Deze lekker zachte koeken zijn op basis van havermout en prima om mee te ontbijten. Ja, er zit suiker in en ik ga niet liegen over zogenaamde gezonde suiker, want suiker is suiker. Welke naam je er ook aan geeft en hoeveel geld je ook voor zogenaamd gezonde kokosbloesemsuiker betaalt 😉 Je lichaam zal alle zoete dingen herkennen als suiker en dus ook insuline aan gaan maken zodra je tong het zoet proeft. Fop jezelf dus niet langer met die onzin en gebruik suiker gewoon met mate 😉 In deze koeken zit gewoon een beetje witte kristalsuiker, want de tong van mijn meisjes houdt van zoet en ik geef ze dat liever in combinatie met gezonde ingrediënten dan dat ik ze vol witmeel en ander snoepgoed stop. Tenslotte zouden ze een boterhammetje ook besmeren met een dikke klodder chocopasta 😉

Wat heb je nodig voor 12 koeken:

 • 150 gram havermout
 • 100 gram pitten (zonnebloempit, lijnzaad, pompoenpitten…)
 • 100 gram rozijnen
 • 1 appel
 • 100 gram suiker
 • 100 ml melk
 • 50 ml zonnebloemolie (of gesmolten boter of kokosolie….wat jij wil)
 • 4 eieren (maat m)
 • snuf zout
 • 1 theelepel bakpoeder
 • 1 theelepel vanille-extract

Hoe maak je het?

Gelukkig is dit helemaal niet zo moelijk, ik pak gewoon een beslagkom en een spatel en dan ben ik al halverwege 🙂

Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht.

Rasp de appel in de beslagkom, ik neem niet de moeite om hem te schillen 😉

Meng de rest van de ingrediënten met het geraspte appeltje en laat even een kwartiertje staan. Zo kan de havermout de melk goed opnemen en word het een stevig beslagje 🙂

Ik neem dan mijn mooie platte ovenschaaltje van Ikea en leg daar een bakpapiertje in, zo weet ik zeker dat hij loskomt 😉

Giet je beslag in de ovenschaal en tik even met de schaal op het aanrecht zodat je beslag overal even dik is.

Bak de koek in het midden van de oven in 40 minuten gaar en goudbruin.

Snij in 12 stukken, mijn meidjes vinden hem warm heerlijk maar koud is hij eigenlijk nog lekkerder (daar verschillen hier in huis de meningen over 😉 )

Zeg nou zelf…dit is toch eigenlijk wel lekkerder dan een boterhammetje of het schaaltje havermoutpap?! Al moet ik zeggen dat ik wel een enorm havermouttrutje ben hoor 😉 Ik word zielsgelukkig van een lekker warm kommetje havermoutpap…ik word sowieso zielsgelukkig van havermout denk ik….

Bonsje.

4 gedachten over “Appel rozijnenkoeken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: