
no bake chocolate cheesecake.
No bake chocolate cheesecake, kortom een taart voor luie mensen die wel zin hebben in een lekker gebakje π Zaterdagmiddag kreeg ik ineens trek in chocoladetaart maar geen zin om er geld aan uit te geven bij de Hema. Een snelle speurtocht door mijn kasten leverde mij nog roomkaas, oreo’s, bisquitjes en chocola op, dan zijn we er al bijna toch π Binnen een kwartiertje stond mijn taartje in de koelkast op te stijven om uiteindelijk pas op zondagavond bij de koffie gegeten te worden π Zoet, machtig en bevredigend…Lekker dus! En zag ik toch mooi dat het gisteren ook nog eens National Cheesecake day was in Amerika π
Wat heb je nodig voor 8 personen:
- 400 gram roomkaas
- 200 gram chocolade puur
- 100 ml slagroom
- 250 gram chocoladekoekjes
- 75 gram roomboter
- 150 gram suiker
- aardbeien voor de decoratie
Hoe maak je het?
Dit is eigenlijk te makkelijk, want het is gewoon een kwestie van kloppen en mengen en dan op laten stijven π
Maak kruimels van de koekjes en meng deze met de gesmolten roomboter.
Neem een kleinere springvorm om een mooi hoog taartje te krijgen. Mijn springvorm is 18 cm en vrij hoog, gekocht bij de Hema. Leg een bakpapiertje op de bodem en druk de kruimels stevig aan met een lepel zodat je een lekker stevige bodem krijgt.
Klop de roomkaas met de suiker goed op, als het een luchtige massa is geworden kan je de slagroom er door kloppen. Zorg dat je het goed stevig klopt want anders krijg je zo’n flatstaartje π
Smelt de chocola au bain marie of in de magnetron en giet dat bij de roomkaas (niet stoppen met mixen want dan gaat het schiften)
De chocolade roomkaas giet je op de kruimelbodem en dan laat je het taartje zeker 4 uur goed opstijven in de koelkast.
Voor het serveren is het lekker om er verse aardbeien op te leggen. Dit taartje zakt in als hij te lang buiten de koeling staat, dus niet te lang wachten met eten π