Zalmforel met pestokorstje uit de oven

Zalmforel met pestokorstje uit de oven

Ik ben weer eens de vriezer aan het leeg eten 😉 Mijn grote schatkist begint nu aardig leeg te raken en ik zie zelfs een stukje bodem! Om dat stukje bodem te zien moest ik eerst een stuk zalmforelfilet uit de vrieskist plukken. Normaal zou ’the Mr’ dat roken op de barbeque maar omdat met de storm van laatst het deksel van onze barbeque een vliegreisje over het kettingplein heeft gemaakt, is de barbeque onbruikbaar geworden. De verzekering heeft de schade gelukkig vergoedt maar we moeten nog een nieuwe kopen. Daarom heb ik dit stukje zalmforel maar eens klaargemaakt en we hebben gesmuld! De vis was net gaar genoeg en door de heftige pesto kwam het zoete van de vis mooi naar voren 🙂 Ik kan jullie alleen maar aanraden om dit ook eens te maken. Het is in ieder geval een snel klaar maaltje en daar hou ik wel van, binnen 20 minuten zaten wij aan tafel!

Wat heb je nodig voor 4 personen:

  • een zalmforelfilet van ongeveer 750 gram
  • 4 eetlepels pesto
  • geraspte parmezaanse kaas (ik koop altijd een groot stuk en rasp dan naar behoefte, ongeveer 3 eetlepels)
  • wat citroensap naar smaak

Hoe maak je het?

Dit was echt een van mijn meest makkelijke maaltijden ooit!

Verwarm de oven met grillstand voor op 200 graden.

Snij viezige stukjes van de filet af, ik was zo lui dat ik ze er met de schaar heb afgeknipt……

Dep de filet even droog met keukenpapier, ook de huidkant en besmeer de bovenkant (dus niet de huid) royaal met de pesto. Doe nu de vis op een passende bakplaat voor de oven. Rasp er nog wat parmezaan over heen en schuif voor 10 á 12 minuten in de hete oven. Blijf een beetje opletten, zodra er eiwit uit de vis komt lopen (die vieze witte blubbertjes) haal je de vis uit de oven en is het klaar. Eigenlijk wil je dat eiwit niet zien want dan is je vis al te ver 😉 Druppel er nog wat citroensap over en je kan opscheppen, ’the Mr’ nam een dubbele portie omdat hij het zo lekker vond en ik te veel had gemaakt in de hoop er vandaag nog mee te kunnen lunchen 😉

Wij aten dit met gebakken zoete aardappel en gegrilde courgette, snel klaar dus 🙂 Maar vis past alles bij zolang het vers en fris is 😉

Eet eens wat vaker vis, vis is supergezond en superlekker en helemaal niet moeilijk klaar te maken 🙂

Eet smakelijk!

Eén gedachte over “Zalmforel met pestokorstje uit de oven

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: