Mosterd karbonade met uienjus

Mosterd karbonade met uienjus

Sausjes en jus… als je op dieet bent eet je dit minder vaak maar soms is het wel echt lekker! Dan maak ik het liever zelf dan dat ik pakjes en zakjes pak. Afgelopen weekend aten wij karbonades met deze lekkere jus, ik had er echt trek in! Bij de Jumbo kocht een pakje met 2 karbonades en dat pakje zag er prima uit. Blijkbaar zijn de inpakkers bij de slagerij toch wel zo slim om de mooiste karbonade boven op te leggen want de karbonade daar onder was echt schandalig! Klein, dun, slecht afgesneden en vol bot…. De saus en de mooie karbonade waren trouwens wel lekker maar mijn frustratie was even hoog. Als ik ergens voor betaal verwacht ik ook kwaliteit en dat was voor de zoveelste keer niet het geval met vlees van de Jumbo 🙁 De volgende dag ben ik dus maar een ritje naar een echte slager gaan doen 😉

Wat heb je nodig voor 2 personen:

 • 2 schouderkarbonades
 • 2 eetlepels mosterd
 • 1 grote ui
 • 100 ml rode wijn
 • 25 gram boter
 • 25 gram bloem
 • 400 ml bouillon (ik gebruikte rundvleesbouillon)
 • peper en zout

Hoe maak je het?

Ik heb de karbonades ingesmeerd met de mosterd en een uurtje laten marineren. Door de mosterd word het vlees lekker zacht (al worden botten nooit mals 😉 ) Daarna heb ik ze in een hete grill pan aan beide kanten 3 minuten laten grillen. Ik heb geen extra zout op de karbonades gedaan omdat ik de mosterd al heel smakelijk vind. Laat het vlees in een voorverwarmde oven op 75 graden rusten tot de jus klaar is 🙂

Voor de jus snij je de ui in dunne halve ringen. Smelt in een sauspan de boter en laat de uien daar heeeeeeeeeeeeeeeel zachtjes in kleuren. Ik doe meestal eerst wat zout op de ui, dan bruinen ze minder snel en worden ze lekker zacht. Zodra je uitjes bruin en zacht genoeg zijn naar jou mening, bak je de bloem even mee. Dit mag best wel een minuutje meebakken, hou het vuur wat lager zodat het niet verbrand. Doe in een keer de rode wijn erbij en roer de bloem goed los terwijl de alcohol een beetje verdampt. Dan kan de bouillon erbij en breng je het aan de kook tot het een mooie gebonden jus is. Maak eventueel nog op smaak met peper en zout.

Serveer bij het vlees samen met verse groenten en gekookte aardappeltjes 🙂 Zo heb je een lekker ouderwets en smaakvol maaltje klaargemaakt.

Eet smakelijk!

 

3 gedachten over “Mosterd karbonade met uienjus

 1. hallo Bonsje

  ik ben recent met de karbo,s terug gegaan naar de winkel …het was de derde keer al dat er onder in het schaaltje een afval stukje lag !!
  ik trof een mijnheer van de Jumbo zelf aan en die nam het heel serieus …hij vond het schandalig dat er zo vlees ingepakt werd . ik kreeg ter compensatie een extra pak karbo mee ….daar was het mij nog niet eens om te doen …gewoon om het feit dat er op de verpakking staat : 3 stuks ! en als je het opent blijkt dat niet zo te zijn …ik heb het ook met sucade vlees gehad en met snitzels …ik hoop dat ze er wat mee doen want ik vind het bloed irritant !! ….tip : de volgende keer …retour ! :]

 2. Dat van de karbonade of ander vlees is bij iedere winkel. Wat leer je hier dus van? Gewoon alleen per 1 verpakt kopen 😉 Dan kun je zeggen “wat je ziet is wat je krijgt”. Of ….. inderdaad naar de “echte slager” gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: