Kippenpootjes in tomatensaus met olijven

Kippenpootjes in tomatensaus met olijven

Ooit in een ver verleden ben ik eens op vakantie geweest naar Griekenland. Dit moet wel zo’n beetje de ergste vakantie van mijn leven zijn geweest, want juist toen wij er waren drukte een hittegolf op het land. De temperaturen stegen overdag tot ongeveer 47 graden in de schaduw! Ik met mijn witte vel kan dus absoluut niet goed tegen warmte die boven de 30 graden uitstijgt en ik heb me dan ook vies beroerd gevoeld die 2 weken πŸ™ Camera’s smolten en nergens verkoeling te vinden! Pas toen de foto’s ontwikkeld waren en ik thuis deze foto’s kon bekijken heb ik gezien hoe mooi Griekenland is πŸ˜‰ Ook de Griekse keuken kon mij niet bekoren en ik lust echt heeeeeeeeeeeeel veel! Gelukkig was er bijna overal wel een vergulde M te vinden en heb ik de trip overleefd op kleffe kipburgers. Het menu bestond in mijn ogen vooral uit heel veel, heel droog vlees en salades met allemachtig veel ui πŸ™ Het enige dat ik echt lekker vond was moussaka en de gestoofde halve kippetjes in tomatensaus met orzo. Die kippetjes waren zo gaar dat de botjes zelfs uit elkaar vielen…. Gister aten wij gestoofde kippenpootjes in een heerlijke tomatensaus met olijfjes, het was heerlijk! Zo lekker dat ik het jammer vond dat ik geen hele kip op kan πŸ˜‰

Wat heb je nodig voor 2 personen:

  • 2 flinke kippenpoten (let op het beter leven keurmerk)
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 flinke eetlepel rash el hanout kruiden
  • 1 bakje olijven naturel
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 1 blaadje laurier
  • peper en zout
  • olie om in te bakken

Hoe maak je het?

Kruid de kippenpoten stevig met rash el hanout en peper en zout.

Verhit de olie in een grote braadpan en bak de kippenpoten stevig aan beide kanten aan.

Snipper de ui en de knoflook grof en bak dit ook even mee met de kip.

Nu mogen de olijven erbij samen met de tomatenblokjes, vul aan met voldoende water tot de kip net onder staat.

Doe het laurierblaadje en het bouillonblokje erbij en laat alles aan de kook komen. Zodra het kookt zet je het vuur laag en laat je de kip ongeveer anderhalf uur stoven tot het supergaar is. Haal de deksel van de pan en laat de saus even op hoog vuur inkoken tot deze voldoende dik is.

Wij aten dit super simpel met salade zonder ui πŸ˜‰ en friet van zoete aardappel.

Eet smakelijk!

 

3 gedachten over “Kippenpootjes in tomatensaus met olijven

  1. Wij hadden dat eens in Turkije. Vijftig graden in de schaduw. Ik herken de beleving daarvan.. Verder lijkt mij dit erg lekker! Het velletje van de kip, die wordt dan zeker wel ‘snotterig’? Of valt dat mee?

Laat een antwoord achter aan Cynthia Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: