Pittig gegratineerde bloemkool

Pittig gegratineerde bloemkool

Volgens mij doet mijn huidige dieet al iets met mijn hormonen, ik heb gister zowaar mijn hele huis gepoetst! 😉 Normaal ben ik niet zo poetserig maar ineens ging de rommel me irriteren, ik wist gewoon niet wat me overkwam! Vandaag staat de keuken op de planning….Verrekte hormonen ook 😛 Gister aten wij deze bloemkool met een korstje, mijn moeder zal wel weer zuchten als ze dit recept leest want tot mijn 30e heb ik geweigerd bloemkool te eten. Vroeger was het een strijd aan tafel, jankend en kokhalzend zat ik daar en uiteindelijk hebben we het allebei opgegeven om mij bloemkool te laten eten. Maar als 30 jarige met krap budget moest ik koken naar de seizoenen…. dus bloemkool kwam ook eens aan bod. Ik maakte er toen een smakelijke curry mee en ik moest toegeven…..het was toch niet zo vies als ik altijd had gedacht 😉 Tegenwoordig staat bloemkool vrij regelmatig op het menu, ook omdat de meiden het lekker vinden en het deelt makkelijk. Ik varieer er wel altijd mee, want….gaar gekookt krijg ik het nog steeds niet weg!

Wat heb je nodig voor 2 personen:

 • 1 kleine bloemkool
 • 2 tomaten
 • 100 ml room (ik gebruik zelf plantaardige room)
 • 50 gram geraspte parmezaanse kaas (heel fijn geraspt)
 • flinke snuf cayennepeper
 • snufje zout
 • half theelepeltje knoflookpoeder

Hoe maak je het?

Haal de bloemkool los van het blad en haal de roosjes er vanaf (als jij de steel ook lust…be my guest om die ook op te eten, ik doe em in de soep). Breng de bloemkool met ruim water en een klein snufje zout aan de kook. Kook 2 minuten en giet het af in een vergiet, laat goed uitlekken.

Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht.

Meng de room met de geraspte kaas, de cayennepeper, wat zout en het knoflookpoeder.

Doe de bloemkoolroosjes in een klein ovenschaaltje.

Snij de tomaten in plakjes en verdeel deze over de bloemkool.

Lepel hier de kazige room overheen en zet het voor ongeveer een half uurtje in de oven. Als het een mooi goudbruin korstje heeft is het klaar.

Voor de mensen die de bloemkool liever iets gaarder hebben zou ik het trouwens in plaats van 2 minuten, 5 minuten voorkoken.

Wij aten dit lekkere pittige gerechtje met een gebakken eendeborstfilet, maar een biefstukje of een tartaartje zal het er ook heel goed bij doen.

Eet smakelijk!

6 gedachten over “Pittig gegratineerde bloemkool

 1. Het is al even geleden dat ik voor het laatst bloemkool op heb, maar het ziet er heerlijk uit wat je gemaakt hebt! Binnenkort ook maar bloemkool eten 😉 Hmmm.

 2. Lijkt mij heerlijk! Deze moet ik onthouden. We eten regelmatig saaie bloemkool, omdat dit een Vd weinige groentes is wat mijn kids eten. Maar dit kan ik makkelijk voor ons maken, voor de kids dan de saaie versie ?

  1. Hahaha het was ook best lekker ? de foto’s krijg ik zelf niet zo hoor. Ik leg alles op het bord, onder toeziend oog van Michel en die gaat vervolgens los met zijn camera ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *