Urker kabeljauw ovenschotel

Urker kabeljauw ovenschotel

Wij zijn de diepvries weer eens aan het leeg eten 😉 Daarin zit voornamelijk nog heel veel vis en ik vond dus ook nog een stuk varkensprocureur, dat stuk varken gaat vandaag op de barbeque en gister aten wij vis! Lekkere kabeljauw van Nederlandse visserij, niet uit de supermarkt maar vers van de visser 🙂 Ik heb wel een gelukje met zo’n vader he! Regelmatig krijg ik een lekkere bak vis, die mijn vader weer van een Noordzeevisser kreeg. Vis die gevangen is met de nieuwste vistechnieken, want de Nederlandse vissers blijven investeren in innoveren 🙂 Vis is gezond en lekker, vroeger aten wij dus heel vaak en veel vis. Zeker elke week een ovenschotel met kabeljauw, en daar kan ik nog steeds heel gelukkig van worden! Vandaag deel ik mijn makkelijke Urker recept, een beetje van mijn moe en een beetje van Bonsje.

Wat heb je nodig voor 4 personen:

  • 750 gram kabeljauwfilet (van vis eet je lekker een keer ietsje meer)
  • 2 uien in flinterdunne ringen gesneden
  • 2 tomaten in stukken
  • 3 eetlepels grove mosterd
  • 100 ml room
  • 1 eetlepel fijngesneden dille
  • 30 gram roomboter
  • peper en zout
  • eventueel een paar eetlepels kappertjes

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180 graden liefst met een beetje grillstand.

Snij de kabeljauw in 4 gelijke stukken en leg deze in een passende ovenschaal zodat er niet teveel ruimte naast de vis is. Bestrooi de vis met peper en zout.

Meng de room met de mosterd en de dille tot een glad mengsel.

Leg de tomatenstukjes op de vis en lepel daar de mosterdsaus overheen, zodat de vis bedekt is met de saus.

Daar overheen verdeel je de uienringen gelijkmatig. Leg er de boter in kleine klontjes tussen.

Als je het lekker vind strooi je er nog wat kappertjes overheen. (ik vind dat dus echt heel lekker 😉 )

Schuif de schaal in de oven voor minimaal 20 minuten, de vis is gaar als hij nog iets glazig is maar de lamellen wel makkelijk uit elkaar te duwen zijn. Je drukt dus even op de vis om het te checken, niets is viezer dan overgare kabeljauw en je doet het visje echt geweld aan om het te gaar te maken. Zodra er eiwit uit komt lopen is de vis te ver 🙁

Eet dit met een lekkere groene salade, boterkrieltjes en wat worteltjes en je hebt een koningsmaal!

Eet smakelijk 🙂

2 gedachten over “Urker kabeljauw ovenschotel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: