Dark velvet laagjescake

Dark velvet laagjescake

Met de feestdagen een mooi en lekker dessert op tafel zetten, dat is wat iedereen nu wil. Natuurlijk wil ik dat ook, ik wil alleen ook budgetvriendelijk zijn en blijven πŸ˜‰ Ik werk niet met dure producten, ik wil laten zien dat mooi en lekker ook iets goedkoper kan πŸ™‚ We kunnen niet allemaal een vermogen uitgeven aan lekker eten tijdens de feestdagen. Dit is nou echt iets dat megalekker, supermooi en niet zo duur is. Veel werk is het ook niet trouwens (jullie weten hoe lui ik ben πŸ˜‰ ) Binnen een uurtje ben je eigenlijk wel klaar met deze mooie cake, ja dat is inclusief oventijd! Dussss kijk eens in je voorraadkast, want waarschijnlijk heb je heel veel ingredienten voor deze cake al wel in huis πŸ˜‰ Hij is zalvig zacht, ik heb het recept voor red velvet cake gebruikt en de kleurstof weggelaten. Kleurstof eten betekent hier stuiteren, dus dat doe ik gewoon niet πŸ˜‰ De kleurstof voegt qua smaak namelijk helemaal niks toe! (de bloemen op de foto trouwens ook niet πŸ˜› ) Dit recept is trouwens zeker voldoende voor 8 personen!

Wat heb je nodig:

 • 60 gram roomboter
 • 150 gram suiker
 • 1 ei
 • 130 ml karnemelk
 • 150 gram bloem
 • 2 theelepels baking soda
 • 1 eetlepel azijn
 • 25 gram cacao
 • 300 gram witte chocolade
 • 2 verpakkingen monchou (het kleine pakje in folie, dus niet die in plasticbakjes)
 • 200 gram poedersuiker
 • Bakvorm 38×26 cm

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Klop de boter met de suiker luchtig, klop dan het ei erdoor. Mix tot je ei helemaal is opgenomen.

Meng de bloem met de baking soda en de cacao. De azijn doe je vast bij de karnemelk in.

Doe de bloem en de karnemelk afwisselend en beetje bij beetje bij de luchtig geklopte boter. Blijf mixen tot alles gemengd is tot een mooi beslag.

Leg een bakpapiertje in de bakvorm en giet hier het beslag in, verdeel goed over de vorm. Bak in het midden van de oven in ongeveer 15 Γ‘ 20 minuten gaar. Laat afkoelen op een rooster.

Smelt intussen de chocolade (ik doe dat gewoon in de magnetron) Klop de monchou met de poedersuiker los en roer en dan de gesmolten chocolade door.

De cake kan je in 4 langwerpige plakken snijden. (door de helft en dan nog een keer door de helft)

Leg een plak cake op een mooie schaal, bestrijk met een flinke lik van het chocolademengsel, leg de volgende plak cake erboven op en zo voort πŸ˜‰ De bovenkant en zijkant besmeer je dik met het hele chocolademengsel. Laat het iets opstijven (dit gaat heel snel) en dan ben je al klaar om er mooie plakken van te snijden. Je kan hem ook even laten staan, hij blijft zeker 3 dagen goed in de koelkast πŸ˜‰ Prima voor te bereiden dus, ik hou er van!

Eet smakelijk!

De bloemen zijn alleen voor de leuk, ze zijn wel eetbaar trouwens en het serveert wel heel feestelijk πŸ˜‰

 

11 gedachten over “Dark velvet laagjescake

  1. Hoi Hananja, ik koop baking soda gewoon bij de jumbo. Het staat bij de bakspullen en kost geen drol ? als je er niet meer mee bakt kan je er altijd je wc nog mee poetsen, de oven ontvetten en de gootsteen ontstoppen. Mijn doosje wondermiddel ?

  1. hij is wel heel mooi he πŸ˜‰ ik ben er ook best trots op, want eigenlijk kan ik niet zo heel goed bakken πŸ˜› Vanavond lekker mee naar de kapper!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *