over gezonder leven met een reden

over gezonder leven met een reden

Hoe hebben jullie de kerstdagen doorgebracht? Wij vierden het met familie 🙂 eerste kerstdag met mijn familie, gezellig bij mijn ouders. Tweede kerstdag waren we bij de vader en stiefmoeder van Michel (het klinkt een beetje gek om Agaath stiefmoeder te noemen) zijn zusje was er met vriendlief en hun zoontjes en wij met de meiden, zelfs oma Kraaij was er om het gezellig mee te vieren. Eerste kerstdag stond in het teken van culinair dineren, tweede kerstdag was het low en slow barbecueën. We hebben heerlijk gegeten met elkaar, genoten van de gezelligheid en de kerstgedachte, vredig en liefdevol met elkaar.

Nu komt oudjaarsavond nog, ik weet nog niet wat we dan gaan doen…er zijn nog geen plannen, daarna start het nieuwe jaar. 2017….hebben jullie allemaal nog goede voornemens? Ik heb niet echt goede voornemens…ik hou het toch nooit vol 😉 zelfs stoppen met roken deed ik 4 jaar geleden totaal onverwacht midden in de zomer. Mijn jongste deerntje vond me stinken en wilde me geen knuffel meer geven 🙁 Dat was de eyeopener die ik nodig had.

Ik wil jullie wel wat verklappen, we zijn er al een tijdje mee bezig zonder dat ik het aan de grote klok hang…..

In 2017 willen wij toch gaan proberen om een kindje te krijgen! Watttt??! Ja, echt…. we zijn de medische mallemolen ingestapt!

De vooronderzoeken zijn nog bezig, de hormoonwaardes waren okee, de man is goedgekeurd en nu staat er nog een kijkoperatie op de rol. Daarmee willen ze een kijkje in mijn buik nemen, zoeken naar verklevingen, poliepen en of mijn eileiders okee zijn… Ik vind het allemaal heel eng en vervelend, jullie weten dat ik natuurlijk al een ivf traject heb doorlopen met mijn ex man. Daarvan heb ik de nodige trauma’s overgehouden, elk ritje naar de isala klinieken is dus nu ontzettend beladen…ik jank me elke keer de ogen uit de kop! In dat ziekenhuis ligt voor mij nog zoveel pijn en verdriet 🙁

Als na de kijkoperatie blijkt dat alles okee is mogen we starten met iui (kunstmatige inseminatie) dit gaat wel met hormoonstimulatie gebeuren. Dus als jullie mij volgend jaar een monster vinden…sorry 😉 Ik ben zo bang geweest om deze stap te gaan maken! Toen ik 4 jaar geleden nog vol goede moed in het ziekenhuis in Harderwijk kwam werd ik bot naar huis gestuurd door een nogal lompe gyneacoloog, ik had nog tijd genoeg volgens hem. Tegen iemand met trauma en voorgeschiedenis zoals ik was dat natuurlijk heel hard, en ik heb daarna besloten om te wachten tot mijn kinderwens vanzelf zou verdwijnen…..De angst voor het traject was nog veel te groot.

Natuurlijk verdween het niet, mijn eierstokken klapperen nog harder dan die van de buurvrouw van Jochem Myer 😉 Daarom heb ik samen met lief besloten om toch nog een poging te wagen en het blijkt dat als je de schone leeftijd van 35 hebt bereikt….dat ze je meteen gaan helpen! 🙂 Ik heb de beslissing genomen dat ik geen struisvogel wil zijn, de kop in het zand steken en niet weten of ik er alles heb uitgehaald zal me alleen maar spijt gaan opleveren als ik straks te oud ben. Ik wil zeker weten dat ik er alles aan heb gedaan, en dit is onze enige optie nog want ivf krijg ik niet meer vergoed door de zorgverzekeraar. Ik heb mijn pogingen al opgemaakt, 3 per te realiseren zwangerschap …de zwangerschap is helaas nooit gerealiseerd 🙁 Sowiso…. ik zou het na wat ik heb meegemaakt niet eens meer durven.

Daarom wil ik volgend jaar starten met gezonder gaan leven, ik ga minder koffie drinken, minder suiker eten en ik wil meer gaan bewegen. Dit zullen jullie waarschijnlijk gaan merken aan de recepten die hier gaan komen. Ik ga de healthy way leven (met af en toe wat lekkers natuurlijk! geen leven zonder frikandellen speciaal en dikke klodders mayo 😉 ) alles om mijn lichaam klaar te maken voor een gezonde zwangerschap 🙂 Het is namelijk bewezen dat koolhydraatarm eten helpt bij het realiseren van de kinderwens. Roken deed ik al niet en drinken met mate, daar hoef ik dus niet zoveel voor te laten en stiekem vond ik koffie altijd al best wel vies 😉

Ik wil jullie ook vragen om jullie positieve gedachten onze kant op te sturen, voor ons te bidden, een lichtje te branden of gewoon duimen…waar jij ook maar in gelooft! We zullen de kracht van positiviteit nodig hebben 🙂

Lieve groet van ons.

Bonsje en Michel

28 gedachten over “over gezonder leven met een reden

  1. Jullie hebben zo met mij meegeleefd. Ik hoop dat 2017 jullie veel goeds gaat brengen en dat jullie kunnen genieten zoals ik nu ook geniet van mijn klein wondertje.

  2. Veel sterkte toegewenst in dit proces! Hopen en bidden is het enige dat we kunnen doen! Denk aan jullie en leef in gedachten met jullie mee! ❤

  3. Ik had het hier al even met jou over gehad, via een privébericht. Aan het bidden voor jultieme was ik al, en dat blijft ik doen. ??

  4. Het is al weer zoveel jaar geleden bij ons maar door je mooie omschrijving van het proces werd ik weer even pats boem 20 jaar teruggeworpen in de tijd.
    Daar is het nu ook de juiste tijd voor met deze laatste dagen van het jaar.
    Veel gezondheid en proberen toegewenst:)
    En ja…..mocht het onverhoopt en onverklaarbaar niet gaan lukken hebben jullie er alles aangedaan. Wees dan dankbaar voor elkaar.

  5. Wat moedig dat jullie deze stap durven te nemen. Nou ik gun jullie alle geluk en een prachtig kind toe! Veel liefde, gezonde maaltjes, blogjes, sekjes (Haha) & geluk! Dikke kus van je blog vriendinnetje. ❤️❤️

  6. Heel veel succes.
    Dat was vorig jaar mijn goede voornemen.

    Ik begon goed, maar het liep helemaal fout in de zomer.
    Nu sta ik op -13 kilo en heb ik een fitbit aan mijn pols!
    Heel veel succes en alvast gelukkig Nieuwjaar.

  7. Oooh, ik wens je het aller aller aller beste… in de vorm van een koddige gezonde baby!!! 🙂 Het zou zo leuk zijn om je daarna ook tegen te komen in “blog-mama-land” 😀 Veel succes ermee!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: