Venkelsalade met sinaasappel en garnalen

Venkelsalade met sinaasappel en garnalen

Nog op zoek naar een simpel, gezond en smakelijk voorgerechtje? Zoek niet langer! Dit kan iedereen maken 😉 Lekker fris, laag in calorieën en niet te groot, zodat je ook nog ruimte overhoud voor een hoofdgerecht en een toetje 🙂 De smaak van venkel kon mij lang niet bekoren, maar zoals met zoveel groentjes die ik eigenlijk niet lekker vind…rauw vind ik het dus wel lekker! Het is een beetje zoet, knapperig en smaakt licht naar anijs. Heerlijk dus met het zoet van de sinaasappel en de lichtzoetige garnalen. Wil je binnen 10 minuten het voorgerecht klaar hebben? Zoek niet langer, dit is jou gerechtje 😉 en nog mooier…je kan het prima voorbereiden en even laten staan, word het alleen maar lekkerder van!

Wat heb je nodig voor 4 personen:

  • 1 grote venkelknol
  • 2 sinaasappels
  • 16 grote cocktailgarnalen
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 2 eetlepels walnootolie
  • 1 theelepel mosterd
  • grof zeezout en zwarte peper uit de molen

hoe maak je het?

Maak de venkel schoon door het kontje er af te snijden, de groene stukjes (niet weggooien, daar kan je vast nog wel wat lekkers mee maken), en het hart er uit te snijden. Snij hem dan in flinterdunne plakken (ik gebruikte mijn mandoline).

De sinaasappels schil je dik af (met een mes, dan worden je plakjes zo mooi) het sap vang je op. Snij de sinaasappels in mooie dunne plakken.

Maak een dressing door het sap van de sinaasappels, de witte wijnazijn, de olie en de mosterd door elkaar te kloppen, maak op smaak met een snuf zout. Meng de venkel met de helft van de dressing en laat even staan.

Verdeel nu de venkelplakjes over 4 mooie borden, schik de sinaasappelplakjes er leuk tussen en leg de garnalen er bovenop. Verdeel de rest van de dressing over de bordjes, maak nog even af met een draai aan de pepermolen en een snufje mooi grof zeezout.

Zo makkelijk kan het zijn 🙂

Bonsje.

3 gedachten over “Venkelsalade met sinaasappel en garnalen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: