Jumbosalade met bonen en tonijndressing

Jumbosalade met bonen en tonijndressing

img_20161030_133355

2 keer per maand eten wij als gezin op zondag gezellig bij mijn ouders. Meestal maakt mijn moeder iets lekkers klaar en dat is altijd heerlijk, dat betekent alleen wel dat moeders in de keuken staat terwijl wij gezellig zitten te borrelen. Mijn zwager opperde deze zomer het idee dat het dan veel handiger is als iedereen iets mee neemt of dat we om de beurt iets klaar maken, zo kan mijn moeder ook ontspannen bij ons zitten met een wijntje. Top idee van Albert! In de zomer staat vaak de barbecue aan dus toen werd het een beetje vergeten, maar omdat zuslief werelds lekkere gehaktballen draait vond ik dat ik daar deze zondag wel trek in had ๐Ÿ˜‰ Mams hoefde deze zondag niks te doen, ik nam salade mee en Lydia gehaktballen, dan kan mijn vader zijn talent op de frietjes loslaten ๐Ÿ™‚ Ik maakte deze heerlijke jumbosalade (ja, ook geshopt bij de jumbo, no spon) met de meest verrukkelijke dressing. We aten er met 10 personen van en de schaal ging schoon leeg!! Wij zijn een groot gezin, met 4 zussen die dus ook 4 leuke mannen meenemen en nog de 2 meiden van mijn zus, plus mijn ouders. Omdat jullie natuurlijk niet met 10 man aan tafel zitten bouw ik het receptje voor jullie even om naar een recept voor 4 personen. Mijn instagramvolgers zitten al met smart te wachten op het recept voor vandaag, dus hier komt ie dan lieverds ๐Ÿ˜‰

Wat heb je nodig:

 • 150 gram rucolamix
 • 400 gram spersiebonen (wil je makkelijk, neem dan diepvriesboontjes)
 • 1 klein blikje witte bonen
 • 100 gram cherrytomaatjes
 • halve ui
 • 4 eieren
 • 2 eetlepels griekse yoghurt
 • 2 eetlepels volle mayonaise
 • 1 eetlepel citroensap
 • 1 blikje tonijn op water
 • peper en zout

Hoe maak je het?

Maak eerst de spersie boontjes schoon en kook ze beetgaar. Spoel de boontjes goed koud met koud water. Laat uitlekken in een vergiet. Kook ze echt beetgaar, je wil echt die stevige bite!

Kook de eitjes zacht, dus water aan de kook, eitjes er in en 6 minuten koken en dan koud spoelen.

De dressing maak je door de griekse yoghurt met de mayonaise, het citroensap en de tonijn (eerst de tonijn afgieten) goed te mengen met de staafmixer. Het word een mooie gladde saus, maak dit op smaak met veel zwarte peper en wat zout.

Om de salade op te maken neem je een grote platte schaal.

Leg de rucolamix een beetje verspreid op de schaal en daar op de spersiebonen.

Spoel de witte boontjes af en strooi deze er over heen.

Lepel hier al wat van de lekkere dressing over zodat deze goed verspreid is ๐Ÿ˜‰

Pel de eieren en snij doormidden, verdeel over de salade.De cherrytomaatjes halveer je en leg je er een beetje leuk op. Snij het halve uitje in hele dunne halve ringen en laat deze er van een beetje hoogte op vallen.

Druppel nu nog wat van de romige dressing over de salade om het mooi te maken (als je nog wat over hebt, zet je dit er gewoon bij op tafel. Je hebt altijd mensen die meer dressing willen ๐Ÿ˜‰ )

Geniet van dit gezonde maaltje! Moeilijk om te maken is het niet maar het ziet er wel tof uit en smaakt ook nog eens heerlijk!

Eet smakelijk!

2 gedachten over “Jumbosalade met bonen en tonijndressing

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *