Bananenbrood met pure chocola

Bananenbrood met pure chocola

IMG_20160829_090635

Hier in huis zijn we dol op bananenbrood, het is gezond, lekker en voedzaam. Ook kan ik er lekker al die mooie bruine bananen inproppen die niemand meer wil eten. (ik koop bewust elke week een kilo bananen extra om bruin te laten worden 😉 ) Bananen zijn ideaal om mee te bakken, ze geven een natuurlijk zoete smaak en smeuïgheid zonder boter en suiker. Om het extra lekker te maken heb ik er een heerlijk stukje donkere chocola in verwerkt. Weer een heerlijk stuk gebak dat ook gezond genoeg is om als ontbijt me te kunnen 🙂 Mijn lieve blogcollega Cynthia van een theelepel geluk is ook zo dol op bananenbrood, dus deze is ook een beetje voor haar 🙂 Een hele eetlepel geluk op maandag meis! 

Wat heb je nodig:

  • 5 hele rijpe bananen (zijn je bananen nou heel groot, neem er dan 4)
  • 4 eieren
  • 100 gram havermeel (gemalen havermout)
  • 100 gram boekweitmeel
  • 50 gram volkorenmeel
  • 100 gram fijngehakte donkere chocola
  • 1 afgestreken eetlepel bakpoeder
  • halve theelepel zout
  • merg van 1 vanillestokje

Hoe maak je het?

Verwarm je oven voor op 175 graden hetelucht.

Vet een cakeblik (groot) in en leg een bakpapiertje op de bodem.

Meng in een grote mengkom het meel met het zout en het bakpoeder door elkaar. Prak in een andere kom de bananen met een vork (of de staafmixer) fijn en kluts de eieren erdoor samen met het merg van het vanillestokje.

Spatel vervolgens het natte bananenmengsel door het meel en roer goed door tot een mooi beslag. Hier doe je vervolgens nog de gehakte chocola doorheen.

Giet je beslag in je cakeblik en zet dit op het rooster in het midden van je oven.

Bak het bananenbrood in 45 minuten gaar en mooi bruin. Laat het bananenbrood afkoelen op een rooster.

In de koelkast en goed ingepakt blijft het een dag of 5 lekker, maar ik snij het altijd in plakjes en vries deze apart van elkaar in diepvrieszakjes in. Zo heb ik altijd een lekker snel tussendoortje of ontbijtje en ’the mr’ word er ook heel erg blij van 😉

Eet smakelijk!

 

Eén gedachte over “Bananenbrood met pure chocola

  1. Wat ontzettend lief van jou! Dát heb je goed onthouden.. Nu kan ik niet anders, dan het op korte termijn ook te gaan maken! Lieve Bonsje, hartstikke bedankt voor deze post en ik wens jou vele vele theelepels geluk toe. Elke dag. ?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: