Zeeuwse Mosselen in Thaise groene currysaus

Zeeuwse Mosselen in Thaise groene currysaus

IMG-20160810-WA0002

Fusion is een mooie term voor het samenbrengen van 2 eetculturen 😉 Gisteren heb ik dit tot grote frustratie van ‘The Mr’ met zijn zo geliefde zeeuwse mosselen gedaan 😛 Ik wilde eens iets anders en besloot ze in een currysaus klaar te maken. Mijn lieve ietwat autistische man kon dit maar slecht handelen, want mosselen horen met mosselgroenten en een scheut witbier gekookt te worden 😉 ( toch ging de pan schoon leeg hoor 😉 ) Nu had ik nog een lekker pittig lepelbouillonnetje waar normaal het mosselvocht door de plee word gespoeld. Ik heb in ieder geval gesmuld van dit geurige gerecht en ik was ontzettend blij met mijn experimentje 🙂

Wat heb je nodig:

  • 2 kilo zeeuwse mosselen
  • 1 zak kant en klare thaise wokgroenten
  • 1 eetlepel groene currypasta
  • 1 blik kokosmelk (400 ml)
  • 1 eetlepel kokosolie

Hoe maak je het?

Spoel de mosselen goed schoon onder stromend water. Haal de kapotte schelpen er direct uit en gooi deze weg, ook de schelpen die niet binnen een minuutje sluiten nadat je ze even een tik hebt gegeven gooi je weg. Haal eventuele baarden weg en verwijder zoveel mogelijk pokken.

Verhit in een ruime wok de kokosolie en bak hierin de currypasta even aan. Bak in deze geurige, pittige kruidenolie de wokgroenten stevig aan en doe daarna de kokosmelk erbij. Laat dit aan de kook komen en doe de schoongespoelde mosselen erbij. Schep even om, deksel er op, laat aan de kook komen, schep weer om en doe de deksel er weer op. De mosselen zijn gaar als alle schelpen open zijn gegaan, dit is al heel snel… eigenlijk zit je binnen een kwartier aan tafel 🙂

Wist je dat de mosselen die na het koken niet open zijn gegaan, gewoon kunnen worden gegeten? Ik wist dat niet! Maar gister las ik me even in en kwam ik erachter dat deze mossel niet perse dood hoeft te zijn. Vaak zit er gewoon prima mosselvlees in deze schelpen, maar hebben ze een net iets sterkere sluitspier! Als de dicht schelp zwaar aanvoelt is het naar alle waarschijnlijkheid een ‘slikmossel’ dus een schobbejak  die zich vol zand heeft gezogen. Deze gooi je natuurlijk wel weg 😉

De saus waarin de mosselen zwemmen is een heerlijke soep en deze eet je met lekker brood of wat gekookte rijst.

Eet smakelijk!

Eén gedachte over “Zeeuwse Mosselen in Thaise groene currysaus

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: